Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Попри недофінансування Комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва в 2013-2014 роках в основному виконано

25 листопада 2014 - 14:41

Відбулося засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке провів перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

Члени коордради заслухали звіт Департаменту економічного розвитку та торгівлі ОДА про результати виконання заходів Комплексної програми розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2013-2014 роки. З основними здобутками від реалізації заходів ознайомила начальник управління розвитку підприємництва, регуляторної політики та торгівлі Департаменту Наталія Гончар.

Як повідомила посадовець, фінансування Програми  планувалося в обсязі  понад 7,7 млн. грн. Проте фактично було профінансовано всього 344 тис. грн. у 2013 році та 238,4 тис. грн. у поточному.

У зв’язку з обмеженими фінансовими можливостями основна увага була зосереджена на реалізації заходів, які не потребували коштів. Зокрема, це організація роботи виїзних приймалень з розгляду актуальних питань ведення бізнесу, проведення засідань за «круглим столом», семінарів, надання консультацій підприємцям.

У рамках реалізації Програми налагоджена продуктивна взаємодія з Регіональним фондом підтримки підприємництва в Запорізькій області, який став партнером Департаменту в реалізації двох міжнародних проектів: сертифікації системи в зеленому туризмі та створенні мережі бізнес-інкубаторів Чорноморського регіону.

Наталія Гончар зупинилась і на роботі, пов’язаної з розбудовою мережі центрів надання адміністративних послуг. До мережі центрів адмінпослуг входять 25 закладів, які працюють у містах та районах області. Торік до них звернулися майже 23 тисячі суб'єктів господарювання, за дев’ять місяців 2014 року - понад 12 тисяч Наразі повноваження центрів розширюються в сфері міграції та реєстрації.

Щодо економічних показників діяльності малого і середнього бізнесу, за даними ГУ Державної фіскальної служби в області, до зведеного бюджету регіону торік надійшло 2,4 млрд. грн., а протягом дев’яти  місяців 2014 року – 1,8 млрд. грн.

За звітний період скоротилась кількість середніх підприємств та фізичних осіб – підприємців. Разом з тим, кількість малих підприємств зростала в середньому на 3 %.

- Якщо підбити підсумок виконання Програми, то з 70 заходів виконано 52, не виконано – 18, в основному ті, що потребували фінансування, - резюмувала Наталія Гончар.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни