Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Змагаються юні рятувальники

4 липня 2006 - 15:06

Сьогодні в Запоріжжі відбулося урочисте відкриття І Міжнародного ( V І Всеукраїнського) збору-змагань юних рятувальників «Школа безпеки». В ньому беруть участь команди з усіх регіонів України а також Росії, Бєларусі, Угорщини.

Співорганізаторами представницьких змагань є Координаційна рада Всеукраїнського громадського дитячого руху «Школа безпеки», Міністерство з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи, Міністерство освіти та науки, Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту.

За словами заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Анатолія Медвідя, значний внесок в організацію змагань зробила обласна виконавча влада. Учасників від її імені привітав заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов:

- Вітаючи юних рятувальників на гостинній запорізькій землі, славній козацькими традиціями минулого, землі, яка зазнала лихоліття Великої Вітчизняної війни, хочу сказати – запоріжці завжди з повагою ставляться до тих, хто готовий надати допомогу людям в екстремальній ситуації. Бійці МНС достойно проявили себе під час новобогданівських подій. Впевнений, нинішні учасники змагань стануть гідними їх продовжувачами.

У змаганнях беруть участь більше 200 дітей. Протягом 5-ти днів вони проводитимуться на стадіоні Головного управління МНС України в Запорізькій області та на о. Хортиця. Юні рятувальники спробують свої сили на різних дистанціях – орієнтування на місцевості, хімічна та радіологічна розвідка, пошук та рятування людей на воді, альпіністські вправи, деякі види пожежно-прикладного спорту.

Як повідомив Анатолій Медвідь, учасники команди-переможниці будуть зараховані до вузів МНС України без вступних екзаменів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров

Європейський тиждень вакцинації: лікарі нагадують про важливість щеплень

Робота для людей з інвалідністю: держава компенсує витрати на створення інклюзивних робочих місць