Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Конкурсна комісія визначила кращих волонтерів року

27 листопада 2014 - 10:38

Конкурсна комісія визначила кращих волонтерів року

За участю працівників Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації в обласній організації ветеранів України відбулося засідання оргкомітету конкурсу «Кращий волонтер року» з метою визначення переможців.

У Запорізькій області цей конкурс приурочено Міжнародному дню волонтера, який щорічно відзначається  5 грудня. Цього року в ньому взяли участь 121 конкурсант. Серед них -  фізичні особи-волонтери, волонтерські організації, центри та групи: представники закладів освіти, охорони здоров’я, соціальних служб молоді, громадських організацій ветеранів та інвалідів, Товариства Червоного Хреста, благодійних фондів, релігійних організацій.

Як зазначила заступник директора Департаменту соцзахисту населення ОДА Галина Гончаренко, волонтерство на сьогодні об’єднує в своїх лавах різні вікові та соціальні групи населення, громадські, релігійні організації та підприємства. Критерієм оцінки їх діяльності є кількість добрих справ, а також людей, охоплених увагою та турботою волонтерів.

У ході засідання було визначено переможців конкурсу в семи номінаціях: «Кращий волонтер – дітям», «Кращий волонтер – молоді», «Кращий волонтер - особам похилого віку», «Кращий волонтер - особам з обмеженими фізичними можливостями», «Кращий волонтер - особам і сім’ям, які перебувають у скрутній життєвій ситуації», «Кращі із сільських волонтерських організацій, центрів і груп», «Кращі із місцевих волонтерських організацій, центрів і груп».

Дипломи та грошові премії, державні та відомчі нагороди кращі волонтери отримають в урочистій атмосфері на обласному заході, присвяченому Міжнародному дню інвалідів та Дню волонтера.

 

Довідково:

В Запорізькій області волонтерський рух започатковано в 1998 році.  На сьогодні в регіоні працюють понад 10 тисяч волонтерів, які допомагають  інвалідам, ветеранам війни та праці, дітям–сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування.

Загалом в області функціонує понад півтори тисячі волонтерських структур. Вони надають послуги одиноким непрацездатним громадянам та пенсіонерам в оформленні документів, написанні листів, приготуванні їжі, придбанні продуктів харчування, обробітку присадибних ділянок, проводять бесіди, надають консультації з різних життєво важливих питань. Студенти вузів організують соціальний супровід дітей–інвалідів та дітей з багатодітних родин.

Членами волонтерських організацій області створено клуби спілкування, художні гуртки та колективи творчої самодіяльності. Систематично проводяться зустрічі з ветеранами, інвалідами, дітьми з обмеженими фізичними можливостями.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги

Компенсації за працевлаштування ВПО: оновлено послугу на порталі Дія