Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Міжнародний день інвалідів та волонтерів – день людей сильних духом

3 грудня 2014 - 16:52

3 і 5 грудня відзначаються Міжнародний день інвалідів та Міжнародний день волонтерів відповідно. З нагоди цих дат, в обласному українському музично-драматичному театрі ім. В.Г.Магара відбулись урочисті збори. На захід запросили людей з обмеженими можливостями, волонтерів та співробітників служб, які надають допомогу інвалідам. Серед учасників – директор Департаменту соціального захисту населення обласної державної адміністрації Ігор Мещан.

Як відзначалося, кількість людей з інвалідністю в області з року в рік збільшується. Якщо в 2007 році їх було 90 тис. осіб (4,9 % від загальної чисельності населення), то в 2014 – їх вже 113 тис. (або 6,3 %). Тож всебічне забезпечення потреб людей з обмеженими можливостями набуває все більшої актуальності в нашому суспільстві. Особливу роль у цій роботі відіграють волонтерські організації, які опікуються проблемами інвалідів, особливо самотніх.

Традиційно, у рамках заходу відбулося нагородження переможців обласного конкурсу «Кращий волонтер року». Цього року в конкурсі взяли участь 121 конкурсант – фізичні особи волонтери, волонтерські організації, центри та групи. Наразі визначено 21 переможця у семи номінаціях.

З нагоди Міжнародного дня інвалідів та Міжнародного дня волонтерів Ігор Мещан вручив нагороди та відзнаки  обласної влади. 

 

Довідково: відповідно до вимоги Конвенції ООН про права інвалідів та відповідно до п. 28 частини першої статті 106 Конституції України в країні запроваджується інститут Уповноваженого Президента України з прав людей з інвалідністю. Відповідний Указ Президент України підписав 1 грудня.

Серед пріоритетних завдань роботи Уповноваженого — впровадження міжнародних стандартів інтеграції людей з інвалідністю у життя суспільства, виховання поваги до особливостей цих людей.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні