Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області відберуть проекти розвитку інфраструктури, на реалізацію яких можна буде отримати низьковідсотковий кредит у німецькому банку

4 грудня 2014 - 10:29

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Григорій Самардак провів зустріч з представниками делегації німецького Банку розвитку (KfW) на чолі з директором бюро KfW в Україні Гуннаром Вельцхольц та експертом банку Уве Фітцом.

Між Президентом України Петром Порошенко та Федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель досягнуті домовленорсті щодо надання кредитів для відбудови інфраструктури східних регіонів країни. Загальний обсяг Федеральних гарантій на всі проекти становить 500 млн. євро. У зв’язку із цим делегація, до складу якої увійшли експерти та проектні менеджери банку, побували в Дніпропетровський області, а звідти завітали і до Запорізького краю.

Вітаючи членів делегації, перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак відзначив, незважаючи на те, що Запорізький регіон територіально розташований фактично на межі зони АТО, соціально-політична ситуація тут залишається стабільною й прогнозованою. Втім є велика кількість проектів розвитку інфраструктури, кредитування яких є доцільним та необхідним кроком.

Директор бюро KfW в Україні Гуннар Вельцхольц поінформував про умови надання кредитів. Так, на один проект передбачено не менше 5 млн. євро, гроші видаватимуться під 4-4,5% річних на 15 років, при цьому перші п’ять років можна буде розраховуватись виключно по відсотках, без виплати основної суми кредиту.

- Наша взаємодія буде більш конструктивною, якщо ви надасте нам стандартні умови до проектів, які можуть отримати фінансування, - звернувся до експертів банку Григорій Самардак.

Гуннар Вельцхольц пояснив, що ці умови знаходяться в стадії розробки та погодження в Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

- Ми визначили три тижні на те, щоб зібрати проекти й потім, коли будуть готові умови, не витрачати час, а відразу приступити до відбору. Зараз можу сказати одне – ми точно не фінансуватимемо військові проекти. Ви можете подавати проекти у сфері електропостачання, центрального опалення, водопостачання,  відновлення доріг чи мостів, будівництва та обслуговування громадських будівель, - пояснив Гуннар Вельцхольц.

Також він повідомив, що в області залишиться група експертів банку, які допоможуть відібрати та підготувати проекти.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи