Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі дорожники закликають водіїв бути особливо уважними під час руху на автошляхах

4 грудня 2014 - 11:32

Запорізькі дорожники закликають водіїв бути особливо уважними під час руху на автошляхах

За оперативною інформацією Служби доріг у Запорізькій області, наразі робота по обробці доріг протиожеледними матеріалами триває, проїзд автотранспорту повністю забезпечено.

Однак, незважаючи на це, Служба автомобільних доріг закликає водіїв у дні несприятливих погодних умов утримуватися від поїздок на великі відстані. Якщо виникла така необхідність, то обовязково користуватися зимовими шинами та пристроями протиковзання на колесах, дотримуватися безпечного швидкісного режиму руху, бути уважними та обережними, взаємоввічливими під час руху на автодорозі.  Крім того, автомобілі мають бути укомплектовані тросом та лопатами, що стануть водію у пригоді в разі можливого  винесення авто на узбіччя чи потрапляння в снігові затори.

Шляховики в черговий раз наголошують на необхідності стежити за технічним станом автівки, адже до функцій Служби автодоріг не входить проведення рятувальних робіт. Визволення великовагових транспортних засобів  із снігових заметів за межами проїзної частини чи на узбіччях доріг  – не є обов’язками працівників дорожньої галузі. Виключення може бути зроблене лише в разі загрози життю чи здоров'ю учасників дорожнього руху.

Дорожники області звертаються до водіїв з проханням - при виникненні надзвичайних ситуацій на автомобільних дорогах загального користування регіону, негайно повідомити оператора диспетчерської служби за тел. (061) 787-64-30.

По можливості не продовжувати рух по аварійній ділянці дороги, а зачекати на майданчиках відстою транспортних засобів та не перешкоджати проїхати техніці для розчищення й обробки цієї ділянки.

 

Довідково: За статистикою причиною виникнення транспортних  заторів та збільшення ДТП під час складних погодних умов найчастіше стають водії великовагових транспортних засобів, які користуються колесами з високим ступенем зносу гуми, не мають пристроїв протиковзання та ті, які значно перевищують нормативні навантаження автомобіля.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні