Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Патріотизм у молоді виховуватимуть на прикладі бійців АТО

9 грудня 2014 - 09:28

Патріотизм у молоді виховуватимуть на прикладі бійців АТО

Обласним центром патріотичного виховання молоді за підтримки управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації проведено засідання «круглого столу» на тему «Український військовослужбовець: захисник, патріот, професіонал».

У заході взяли участь заступник військового комісара по роботі з особовим складом полковник Михайло Логвінов, ветеран війни – полковник у відставці Віктор Варвашеня, голова благодійного фонду «Солдатські матері» Людмила Печуріна, директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко, начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова, військовослужбовці-учасники АТО.

Наталія Власова у своєму виступі наголосила, що в часи, коли на Сході країни розгорнулися запеклі бойові дії, питання патріотичного виховання молодого покоління є одним із найважливіших. На думку посадовця, військовослужбовці – це яскравий приклад мужності, відваги та героїзму, на якому повинна виховуватись сучасна молодь.

- За короткий проміжок часу в нашій країні народилося нове військо. Воно сильне не лише зброєю та своїм хистом, але й потужним патріотичним духом. Український народ повинен шанувати тих, завдяки кому майорить блакитно – жовтий прапор свободи в нашій державі. Дуже відрадно те, що на сьогодні патріотичним вихованням опікуються всі – від  волонтерів та вчителів до керівництва вищих органів. Таку практику треба продовжувати й надалі, - зазначила Наталія Власова.

У ході заходу військовослужбовці за мужність і героїзм, виявлені при захисті державного суверенітету та територіальної цілісності країни, були нагороджені грамотами управління та обласного центру патріотичного виховання молоді.

За результатами засідання прийнято резолюцію з пропозиціями сприяти проведенню уроків мужності в школах міста та області; облаштуванню експозицій, виставок світлин, присвячених запорізьким воїнам, які виконують свій військовий обов’язок у зоні АТО. Також було запропоновано внести зміни до Програми патріотичного виховання молоді на 2012-2016 роки, якими передбачити встановлення зовнішньої реклами з портретами героїв АТО, які є жителями  Запорізької області.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів