Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

При облдержадміністрації створять дорадчий орган для координації співпраці влади і волонтерів

9 грудня 2014 - 16:32

Визначенню єдиного формату взаємодії органів виконавчої влади з волонтерами  була присвячена чергова нарада, в якій взяли участь представники волонтерських організацій, обласного військкомату, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації та обласного штабу з координації питань, пов’язаних із проведенням АТО на сході України.

Керівник штабу волонтерської допомоги вимушеним переселенцям із зони проведення АТО в Запоріжжі Анастасія Голікова підкреслила важливість формулювання єдиного бачення співпраці обласної влади та волонтерів стосовно допомоги учасникам АТО та вимушеним переселенцям.

- Складно всіх привести до спільного знаменника. Потрібно нарешті визначити чіткий механізм, за яким ми будемо працювати. Ми повинні допомагати один одному, лише так  зможемо чогось домогтися, - зазначила волонтер.

Представник однієї з волонтерських організацій Михайло Сушко презентував свою концепцію взаємодії органів влади з громадськістю. За його словами, при облдержадміністрації потрібно створити комітет волонтерів, який виконуватиме дві основні функції: консультативну та контрольну. Комітет, на думку активіста, має складатися максимум із 10 осіб, кожна з яких виконуватиме чітко окреслену роботу.

Присутні на нараді волонтери підтримали таку ідею та обговорили основні форми та напрямки діяльності консультативного органу. Волонтери також звернулися до представників облдержадміністрації з проханням посприяти у виділенні приміщення, меблів та оргтехніки, забезпечити інформаційну підтримку роботи комітету.

Координатор обласного штабу з координації питань, пов’язаних із проведенням АТО на сході України, Олександр Петроченко, висловлюючи своє схвалення щодо створення такої структури, наголосив на необхідності чіткого розподілення обов’язків кожного з членів комітету.

- Це має бути певний дорадчий орган. Потрібно ретельно відпрацювати всі аспекти його майбутньої діяльності. Вже зараз можу сказати, що будуть потрібні люди, які постійно знаходитимуться на телефонах, тому в  найкоротший час ви маєте визначити персонально тих людей, які працюватимуть у цій структурі, - звернувся до волонтерів Олександр Петроченко.

За підсумками наради облдержадміністрацією буде розроблено проект положення про дорадчий орган при ОДА, який винесуть на обговорення  на наступному засіданні.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів