Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці перейняли кращі європейські здобутки у сфері соцпослуг

10 грудня 2014 - 10:19

Підбиттю підсумків проекту Твіннінг «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні» була присвячена міжнародна конференція, яка відбулася в Києві. У її роботі взяли участь директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан та фахівці соцфери області.

Конференція  організована Міністерством соціальної політики України в рамках проекту, що реалізується за фінансової підтримки Європейського Союзу та впроваджується французьким Агентством з розвитку та координації міжнародних відносин у сфері соціального захисту (ADECRI).

У своїй доповіді Ігор Мещан поінформував про результати реалізації проекту в Запорізькій області. Посадовець зосередився на здобутому досвіді, який дозволив започаткувати прогресивні зміни в наданні послуг мережею територіальних центрів соціального обслуговування, здійснювати оперативний контроль, удосконалити програмний супровід новацій, який виконується спеціалістами КУ «Комп’ютерний інформаційно – обчислювальний центр» Запорізької обласної ради.

Також посадовець акцентував увагу на ефективності проведених виїзних навчальних семінарів із упровадження методології зовнішнього та внутрішнього оцінювання якості соціальних послуг, за що подякував французьким експертам за конкретну допомогу. Він запевнив, що в системі органів соціального захисту населення області буде продовжено апробацію та втілення розроблених методик, а також розповсюдження здобутого досвіду.

Іноземні учасники конференції на високому рівні оцінили досягнення Запорізької області та успіхи, здобуті соцпрацівниками регіону в упровадженні передових європейських практик у діяльності соціальних служб та недержавних суб’єктів з надання соціальних послуг.

Керівники проекту  вручили учасникам конференції дипломи «Впровадження реформ соціальних послуг».

У ході заходу учасники також переглянули фільм про реалізацію проекту, презентований Агентством з розвитку та координації міжнародних відносин Франції.

 

 

Довідково:

 

Проект «Підтримка розвитку системи соціальних послуг в Україні» діє з вересня 2012 року. За цей час його експертами  від Міністерства охорони здоров’я та соціальних справ Франції спільно з представниками Міністерства соціальної політики України проведено роботу щодо розробки та впровадження методології моніторингу та оцінювання якості надання соціальних послуг, апробації процедури соціального замовлення, внесення  змін до законодавства України у відповідності до європейських норм та стандартів.

Експерти ЄС на постійній основі працюють з українськими колегами у площині обміну досвідом та представлення передових європейських здобутків у сфері соціальної політики.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів