Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Фізкультура і спорт – основа виховання здорової молоді

10 грудня 2014 - 14:13

На засіданні колегії управління, фізичної культури та спорту  облдержадміністрації підбито підсумки реалізації державної політики в сфері фізичної культури та спорту в Запорізькій області у 2014 році. Начальник управління Наталія Власова зазначила, що на сьогодні одним з основних завдань, яке поставлене перед підрозділом та всією спортивною громадськістю області, є ефективне використання можливостей фізичної культури і спорту в оздоровленні жителів області.

- Наші сили потрібно спрямовувати на виховання здорового молодого покоління. Ми повинні створити всі необхідні умови для організації фізкультурно-масової і спортивної роботи заради досягнення спортсменами нашого краю високих результатів на всеукраїнських і міжнародних змаганнях, - зазначила посадовець.

Як поінформувала Наталія Власова, реалізацію цих завдань та фізкультурно-оздоровчу і спортивну роботу загалом у поточному році здійснювали 1984 колективи фізичної культури підприємств, установ і організацій; 65 дитячо-юнацьких спортивних шкіл та комунальні заклади обласної ради:  обласна ШВСМ,  обласна спеціалізована школа-інтернат спортивного профілю,  регіональний центр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт»,  обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх».

На території області в цьому році проведено 19 офіційних всеукраїнських та міжнародних змагань з різних видів спорту, в яких взяли участь понад дев’ять тисяч спортсменів з усіх регіонів України. Збірні команди області (понад 1500 спортсменів) стали учасниками 118 офіційних чемпіонатів України. Запорізькі спортсмени  у складах збірних команд України взяли участь більш ніж у 40 чемпіонатах світу та Європи.

Учасники засідання також розглянули результати виступів запорізьких спортсменів на чемпіонатах світу та Європи у 2013 та 2014 роках та щорічні результати рейтингу досягнень спортсменів із олімпійських видів спорту, який формується Міністерством молоді та спорту України. Відповідно до рейтингу найбільшу кількість нагород області принесли дзюдоїсти, друге місце посіли легкоатлети, третє – борці (боротьба греко – римська).

Керівник управління окрему увагу приділила зменшенню фінансування сфери фізичної культури та спорту в Запорізькій області. Порівняно з минулим роком, коли фінансування склало 34 млн. 534 тис. грн.,  цьогорік ця сума суттєво зменшилась – до 26 млн. 818 тим. грн.

Скорочення  торкнулося перш за все поточних видатків, за рахунок яких здійснюється навчально – спортивна робота.

- Таке скорочення, що відображається на проведенні навчально - спортивної роботи, на відрядженнях на міжнародні та всеукраїнські змагання, компенсаціях видатків на харчування спорстменів, ставить під велику загрозу їх підготовку до участі в змаганнях різного рівня та Олімпійських іграх у 2016 році, а також  результативність виступів, - підкреслила Наталія Власова.

Наразі, як зазначила посадовець, до Департаменту фінансів ОДА направлено листа щодо необхідності збільшення фінансування на сферу фізичної культури та спорту при формуванні бюджету на 2015 рік.

 

 Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів