Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сільські ради 10 районів вибороли участь у ІІІ фазі Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

11 грудня 2014 - 09:45

Запорізьким обласним підрозділом упровадження Проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» завершено відбір сільських/селищних рад для участі в ІІІ фазі Проекту, розрахованій на 2014-2017 роки.

За підсумками конкурсного відбору визначено по чотири  сільські/селищні ради з 10 районів, а саме: Бердянського, Веселівського, Гуляйпільського, Куйбишевського, Новомиколаївського, Оріхівського, Приморського, Розівського, Чернігівського та Якимівського. Для втілення власних ініціатив цих громад з боку ЄС/ПРООН передбачено фінансування біля 650 тис. грн. на кожен район. Співфінансування буде здійснено за рахунок місцевих бюджетів, а  також  власних внесків членів громад.

Громади мають змогу самостійно  вибрати пріоритети для вкладення коштів.  Відповідно до основних напрямків ІІІ фази це проекти, які відносяться до енергетичного компоненту: водопостачання, енергозбереження, охорони здоров’я, охорони довкілля, енергоефективності.

У Чернігівському районі вже відбулися вступні  семінари та установчі загальні збори громад у селах Верхній Токмак та Обіточне. Наступний крок – визначення найбільш проблемних місць у сільській соціальній інфраструктурі, відбір загальним голосуванням громади пріоритетного напрямку фінансування та затвердження місцевого плану розвитку.

Ще два райони - Пологівський та Токмацький - відібрані для участі в економічному компоненті Проекту. Відбір сільських рад цих районів запланований на січень 2015 року після проведення  районних семінарів. Передбачається, що в кожному з цих районів буде відібрано по дві сільські ради, в кожній з яких місцевими жителями будуть створені сільськогосподарські обслуговуючі кооперативи, для яких за допомогою коштів ЄС/ПРООН буде придбана сільгосптехніка (трактори, холодильне обладнання, сепаратори тощо). Заснування таких кооперативів дозволить навчити селян ефективному господарюванню, знизити собівартість виробленої продукції, збільшити кількість зайнятого населення.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів