Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дитячий травматизм цього року пішов на зниження

11 грудня 2014 - 16:24

Стан травматизму дітей та підлітків під час навчально-виховного процесу та в побуті розглянули учасники засідання обласної ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провів директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан.

Як зазначив посадовець,  кількість випадків травматизму дітей з кожним роком зменшується. З початку року цей показник зменшився на 32, 5 % порівняно з відповідним періодом минулого року й на сьогодні складає 7, 5 тис. випадків.

- Звичайно, така цифра також є незадовільною. Було б чудово, коли  такої статистики взагалі не було би. Позитивним моментом є те, що вона хоча б не зростає, а, навпаки, зменшується. Таку практику треба продовжувати й надалі. В жодному разі не можна ігнорувати питання, пов’язані з життям дітей,  - зауважив посадовець.

Заступник директора Департаменту освіти і науки ОДА Віктор Захарчук зазначив, що, незважаючи на позитивну динаміку, цьогорік було зафіксовано 20 летальних випадків у побуті. За словами посадовця, найчастіше діти гинуть унаслідок ускладнень хронічних хвороб, друге місце посідають нещасні випадки на воді (утоплення), третє – дорожньо-транспортні пригоди, четверте – випадки самогубства.

- З метою попередження травматизму дітей та підлітків під час навчального процесу та в побуті Департаментом спільно з профільними структурами постійно проводиться низка заходів, спрямованих на попередження та уникнення таких випадків. Протягом року ми провели відкриті уроки, організовували тренувальні заняття, місячники безпеки, уроки плавання, семінари, шкільні регіональні та зональні змагання дружин юних пожежників та інспекторів руху тощо. Постійно здійснюється  контроль за виконанням заходів з безпеки життєдіяльності, проводяться комплексні перевірки та атестаційні експертизи, - повідомив посадовець.

Напередодні прийдешніх новорічних свят та зважаючи на те, що у більшості школярів уже розпочалися зимові канікули, Департаментом підготовлено наказ  щодо забезпечення умов для безпечного проведення дітьми канікулярного часу та святкових вихідних.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ