Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький район – серед найактивніших учасників благодійної акції «Допоможемо Українській армії»

12 грудня 2014 - 11:35

Облдержадміністрацією налагоджено систему проведення виїзних  інформаційно –  методичних семінарів з питання підвищення ефективності взаємодії влади та громадськості щодо підтримки військовослужбовців та добровольчих батальйонів, які беруть участь у проведенні антитерористичної операції. З цією метою заступник начальника  управління з питань внутрішньої політики та зв'язків з громадськістю ОДА Марія Горідько побувала в Запорізькому районі, де зустрілася з посадовцями місцевої виконавчої влади,  представниками волонтерських організацій «Сестри Перемоги» та БФ «Лебедія», СТ «Каір», членами Громадської ради при райдержадміністрації. Посадові особи та волонтери повідомили про результати проходження в Запорізькому районі благодійної акції «Допоможемо Українській армії», про збір та надання матеріальної допомоги бійцям, які проходять службу в зоні АТО, зокрема,  військовослужбовцям 55-ої артилерійської бригади та 23-го батальйону територіальної оборони.

За даними управління агропромислового розвитку, Запорізький район зібрав та передав для потреб військових 25,2 тонни продуктів харчування, фінансової допомоги в сумі  79,3 тис.грн. Сільськогосподарські підприємства придбали 21 бронежилет на суму 63,5 тис.грн, з них 14 шт. – ТОВ «Бакай-Агро». Постійно перераховують кошти на придбання пального для учасників АТО.

Допомагають і сільські ради. Приміром, Сонячна сільрада здійснила оплату за теплий одяг для військовослужбовців на суму 123 тис. грн., вирішується питання перерахунку коштів для придбання 50 комплектів теплого одягу Біленьківською сільрадою.

Районне споживче товариство  «Каір» облаштувало патріотичні куточки в мережі магазинів, де встановлено скриньки для збору коштів та продуктів. 

Підбиваючи підсумки, Марія Горідько повідомила, що Запорізький район -  один з кращих та найактивніших учасників благодійної акції «Допоможемо Українській армії». І обласна влада всіляко підтримує і сприяє волонтерському руху.

- На сьогодні в області діють понад 400 громадських організацій, волонтерів, а це понад 3,5 тисячі осіб. Всі вони активні, мужні люди, які, ризикуючи життям, домагають бійцям  АТО. І завданням влади є популяризація і підтримка волонтерського руху, координація та взаємодія зусиль влади та активістів. Наразі вирішується питання створення координаційного центру при облдержадміністрації для надання більш ефективної допомоги Збройним Силам України, - зазначила посадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів