Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Позашкільні заклади під час канікул працюватимуть у посиленому режимі

12 грудня 2014 - 14:39

Позашкільні заклади під час канікул працюватимуть у посиленому режимі

У більшості шкіл області з наступного тижня розпочнуться зимові канікули. Проте, як повідомили в Департаменті освіти і науки облдержадміністрації, є й такі освітні заклади, де учні почали відпочивати вже з початку тижня. Серед них – школи Бердянська, Бердянського, Василівського, Запорізького, Мелітопольського, Михайлівського та Пологівського районів.

- Враховуючи подовжену тривалість зимового відпочинку, що викликана необхідністю економити природний газ, усі позашкільні заклади, будинки творчості, гуртки працюватимуть у посиленому режимі. Може змінитися тільки розклад,  батькам чи дітям потрібно буде уточнювати на місцях, - зазначила начальник відділу загальної  середньої та дошкільної освіти Департаменту освіти і науки ОДА Валентина Хіврич.

За словами посадовця, в області також працює регіональний освітній он-лайн ресурс «Школа сучасних знань» з окремими дистанційними курсами для учнів. Усі бажаючі з метою самостійного здобуття знань можуть користуватися ним у період вимушеної затримки систематичного денного навчання.

- Ми пішли на це не тільки через економію газу, перш за все,  прагнемо зберегти здоров’я дітей, щоб вони не втратили його, займаючись у неопалюваних приміщеннях. Графік канікул може змінюватися, тому закликаємо батьків звернути увагу на цей момент та уточнювати терміни зимового відпочинку своїх дітей безпосередньо в закладах освіти, де вони навчаються, - повідомила Валентина Хіврич.

Як пояснила посадовець, офіційний термін зимових канікул, рекомендований у поточному навчальному році Міністерством освіти і науки України, складає два тижні - з 29 грудня до 11 січня. Решта – це вихідні за раніше відпрацьовані дні. Найдовше відпочиватимуть учні навчальних закладів Кам’янсько-Дніпровського району, в яких не було осінніх канікул. Зимовий відпочинок у школярів складе цілий місяць - з 15 грудня 2014 року по 11 січня 2015 року. В Мелітопольському районі учні взагалі відпочиватимуть два місяці – з 2 січня по 4 березня 2015 року.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ