Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дорадчий орган для координації співпраці влади та волонтерів - на виході

12 грудня 2014 - 15:30

Принципам майбутньої діяльності дорадчого органу при облдержадміністрації для координації співпраці влади та волонтерів була присвячена нарада, яку провів перший заступник голови ОДА Григорій Самардак.

У заході взяли участь представники волонтерських організацій області, управління з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА та обласного штабу з координації питань, пов’язаних із проведенням АТО на Сході України.

- Мені дуже приємно, що ми прийшли до спільного знаменника, зупинилися на одній ідеї - створити так званий комітет волонтерів. З остаточною назвою ще потрібно визначитися. Головне, щоб ми, створивши такий консультативний орган, спільно працювали, слухали та чули один одного, - зазначив Григорій Самардак.

Учасники розглянули проект положення про дорадчий орган, окремо зупинившись на основних формах та напрямках його діяльності, завданнях та функціях, а також визначенні персонального складу організації. За словами волонтерів, вона має складатися з 10 осіб, кожна з яких матиме свої конкретні обов’язки.

Відповідно до проекту положення головними цілями органу визначено: організацію інформаційного обміну між волонтерськими організаціями, активістами, органами виконавчої влади, місцевого самоврядування, підприємствами та установами всіх форм власності з питань підтримки української армії та вимушених переселенців; участь у здійсненні громадського моніторингу за використанням коштів державного та місцевого бюджетів, що спрямовуються на підтримку учасників АТО, розвиток територіальної оборони, допомогу вимушеним переселенцям тощо.

За результатами засідання Григорій Самардак доручив управлінню з питань внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю ОДА доопрацювати проект положення з урахуванням усіх пропозицій та зауважень. Оновлений варіант документа буде винесено на обговорення під час загальних зборів волонтерів, які відбудуться наступного тижня.

 

Управління у справах преси та інформації               

Читайте також

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIK обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят