Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У галузі тваринництва в області збільшено виробництво всіх видів продуктів

15 грудня 2014 - 10:04

У галузі тваринництва в області збільшено виробництво всіх видів продуктів

Підсумки роботи галузі тваринництва підбили в Департаменті агропромислового розвитку облдержадміністрації. Так, протягом року м'яса вироблено 75,9 тис. тонн (104,7 % до рівня минулого року), молока – 253,3 тис. тонн (101,1 %), яєць – 662,6 млн. штук (100,2 %), вовни – 79,4 тонн (105,7 %).

Також зросла продуктивність дійної череди корів. Надій молока на одну корову в сільгосппідприємствах зріс на 158 кг і склав 3663 кг (104,5 % до рівня минулого року).

Крім того, збільшилися показники середньодобових приростів на вирощуванні та відгодівлі великої рогатої худоби і свиней. Вони склали відповідно 436 г та 443 г.

Як зазначили в Департаменті, збільшення виробництва валової продукції обумовлено збільшенням обсягів виробництва м'яса, молока, вовни, поступовим нарощуванням поголів’я худоби та птиці, зростанням їх продуктивності, реалізацією інвестиційних проектів у галузі тваринництва.

Протягом року увага приділялася таким ключовим пріоритетам як технологічне переоснащення, реконструкція існуючих ферм і комплексів, будівництво нових сучасних об'єктів.

У 2014 році завершено реконструкцію та введено в дію сім об'єктів, у тому числі три в галузі свинарства та чотири в птахівництві. Серед них:  свинокомплекс на 10 тис. голів свиней у ТОВ «Лідер» Новомиколаївського району; пташники на 40 тис. голів у ПрАТ «Агропромислова компанія» Василівського району.

Крім того, на «Куйбишевській птахофабриці» Куйбишевського району, «Зарічній» Гуляйпільського району та «Татіс» Оріхівського району, які входять до обласної  асоціації «Запоріжптахопром», придбано та встановлено нове імпортне обладнання для сортування яєць.

Додатково в сільській місцевості створено 51 робоче місце.

З метою збільшення виробництва молока, стабілізації та поступового нарощування поголів'я великої рогатої худоби, в тому числі корів, запроваджено в дію Програму розвитку галузі молочного скотарства в сільськогосподарських підприємствах Запорізької області на 2014 - 2018 роки.

У регіоні постійно вдосконалюється селекційно-племінна робота в галузі тваринництва, а також генетичний потенціал поголів'я сільськогосподарських тварин і птиці.

Основним фактором стабілізації ситуації в галузі тваринництва є призупинення скорочення чисельності поголів'я худоби та птиці в усіх категоріях господарств області з подальшим його нарощуванням.

Подальший розвиток галузі тваринництва забезпечить перспективу економічного зростання, створення нових робочих місць, підвищення добробуту й життєвого рівня сільського населення області. Крім того, стратегія розвитку галузі спрямована на створення сприятливих умов прискореного збільшення виробництва тваринницької продукції до обсягів, які повністю забезпечують потребу регіону в продуктах харчування тваринного походження, покращують експортний потенціал галузі.

 

 

Управління  у справах преси та інформації 

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області