Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток масового спорту та підготовка до Олімпійських ігор – завдання № 1 для спортивної спільноти регіону

15 грудня 2014 - 13:00

Розвиток масового спорту та підготовка до Олімпійських ігор – завдання № 1 для спортивної спільноти регіону

Управлінням молоді, фізичної культури і спорту облдержадміністрації сформовано план роботи на наступний рік. За словами заступника начальника управління Едуарда Багірова, основні зусилля будуть спрямовані на збереження та розширення списку представників Запорізької області серед кандидатів до олімпійської збірної України на ХХХІ Олімпійські ігри, що відбудуться в Бразилії в 2016 році. Але  реалізувати це можливо лише за певних умов.

- Потрібно надавати всебічну допомогу спортсменам області у підготовці та участі в офіційних міжнародних змаганнях з різних видів спорту, в повному обсязі забезпечити матеріально - технічне оснащення провідних спортсменів, удосконалити роботу ШВСМ, у повному обсязі забезпечити фінансування спортсменів, зокрема їх харчування та відрядження на спортивні заходи, - зазначив Едуард Багіров.

Разом з тим, для якісної підготовки до всеукраїнських та міжнародних змаганнь пріоритетним завданням залишається збереження мережі ДЮСШ в області та їх подальший розвиток. Для цього буде активізована робота з органами місцевого самоврядування всіх рівнів щодо збільшення видатків на утримання дитячо-юнацьких спортивних шкіл, у тому числі на навчально-спортивну роботу та матеріально-технічне забезпечення їх вихованців, фінансове забезпечення проходження курсів підвищення кваліфікації тренерів ДЮСШ.

Одним із пріоритетів роботи на 2015 рік є розвиток масового спорту.

Наразі стоїть завдання зацікавлення та залучення до занять спортом якомога більше дітей та дорослих, збільшення  кількості доступних спортивних майданчиків, залів і полів для ігрових видів спорту. З метою їх розвитку управлінням ініційовано внесення змін до Цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Запорізькій області на 2012-2016 роки щодо фінансування команд з ігрових видів спорту.

- Наша область протягом багатьох років по праву вважалася столицею ігрових видів спорту України. Ними займаються більша частина дітей та молоді в районах та містах обласного значення. Але на сьогодні у зв'язку з нестабільною соціально-економічною та політичною ситуацією в країні промислові підприємства та організації, які фінансували команди, вже не можуть самостійно вирішити питання їх належного фінансового забезпечення. Тому однозначно необхідна підтримка держави, - підкреслив заступник начальника управління Едуард Багіров.

Беруться до уваги також проблеми сусідніх регіонів. У зв'язку з неможливістю нормального функціонування сфери спорту на території Донецької та Луганської областей проводиться робота, спрямована на залучення спортсменів і тренерів з цих територій до виступів за Запорізьку область. Поки що співпраця налагоджена зі спортсменами-легкоатлетами. Між представниками територій  досягнуто принципової згоди,  договір про консолідований залік перебуває на завершальній стадії опрацювання.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.