Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі фахівці вивчають європейські стандарти торгівлі викидами парникових газів

15 грудня 2014 - 14:42

Запорізькі фахівці вивчають європейські стандарти торгівлі викидами парникових газів

У Запоріжжі розпочав роботу навчальний курс на тему «Імплементація в Україні Директиви ЄС 2003/87 про запровадження системи торгівлі викидами парникових газів». Програма курсу підготовлена та фінансується Програмою розвитку ООН у рамках проекту «Створення потенціалу для низьковуглецевого розвитку України».

У заході, організованому Запорізькою торгово-промисловою палатою за підтримки облдержадміністрації, беруть участь понад  працівники екологічних служб запорізьких підприємств енергетики та промисловості.

За словами організаторів, проведення таких освітніх заходів зумовлено тим, що після ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС виникла необхідність формування, затвердження та реалізації відповідних інструментів державної політики у сфері торгівлі викидами парникових газів.

Як зазначили в Запорізькій торгово-промисловій палаті, в процесі запровадження української системи торгівлі викидами вже на початкових етапах необхідно налагодити взаємодію Уряду з підприємствами, на яких буде здійснюватися регуляторний вплив. Однак ефективне обговорення проблематики системи торгівлі викидами потрібно здійснювати з підготовленою аудиторією. Тому з метою первинної підготовки  під час семінару спочатку буде проведена роз'яснювально-інформаційна робота щодо основних елементів системи європейської торгівлі викидами. На другому етапі консультацій з операторами стане можливим фахове обговорення конкретних питань запровадження системи торгівлі викидами парникових газів в Україні.

З правилами функціонування європейських стандартів у сфері торгівлі викидами, системою моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів установок учасників ознайомлюватимуть українські експерти, які володіють знаннями європейського законодавства в цій галузі та мають практичний досвід роботи у сфері зменшення викидів парникових газів та впровадження систем торгівлі викидами.

По закінченню семінару слухачам будуть видані свідоцтва про проходження навчального курсу. Наступний цикл занять, який запланований на другий або третій квартал 2015 року,  буде присвячений питанням квотування викидів установок та галузевим аспектам моніторингу та обліку викидів.

Навчальний курс продовжить свою роботу 16 грудня (початок о 9.30, виставковий комплекс «Козак-палац»).

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області