Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Патріотичне виховання молоді – основа здорового суспільства в майбутньому

16 грудня 2014 - 09:31

Патріотичне виховання молоді – основа здорового суспільства в майбутньому

Проблеми та перспективи патріотичного виховання курсантів та студентів розглянули учасники всеукраїнського науково-практичного семінару, який відбувся в Дніпропетровському державному університеті внутрішніх справ за участю вчених, практичних працівників, представників органів державної влади, громадських організацій, творчої інтелігенції, духовенства, а також безпосередньо молоді.

Запорізьку облдержадміністрацію представляла начальник управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова. Посадовець поділилася здобутками на напрацюваннями у сфері реалізації патріотичного виховання в Запорізькій області, презентувала учасникам заходу методичні матеріали.

Доповідаючи про специфіку патріотичного виховання в умовах трансформації області в прикордонний регіон, Наталія Власова зазначила, що системі патріотичного виховання на Запоріжжі приділяється значна увага.

 - З 2007 року діє обласна програма, створена Концепція патріотичного виховання молоді. Саме на Запоріжжі був створений перший в Україні обласний центр патріотичного виховання молоді, який проводить активну роботу з прищеплення любові до Батьківщини. Ця структура об’єднала багатьох науковців, громадських діячів, представників органів влади, місцевого самоврядування та ЗМІ регіону навколо спільної мети. Всі  розуміють, що належне виховання нашої молоді сьогодні – це запорука здорового суспільства в майбутньому, - зазначила посадовець.

Учасники семінару зійшлися на думці, що патріотичне виховання не повинно залишатися в незмінному вигляді, цей процес має набувати нових рис у руслі загальних тенденцій розвитку сучасного суспільства. Саме тому на сьогодні навколо цього питання сконцентровано стільки зусиль влади, науковців, громадськості, військовослужбовців та інших фахівців.

За словами організаторів семінару, такі зустрічі повинні стати регулярними, адже питання патріотичного виховання Міністерством молоді та спорту України визначено пріоритетним у 2015 році.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.