Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області відпрацьовується план дій на випадок надзвичайних ситуацій

16 грудня 2014 - 15:11

Під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Самардака відбулася нарада з питань забезпечення безпечного руху на автошляхах області та життєдіяльності населення в складних погодних умовах зимового періоду за участю начальників обласних спеціалізованих служб, керівників підприємств та установ.         

Учасники засідання розглянули низку питань, особливу увагу приділивши забезпеченню безперебійного руху та розчистці автодоріг загального користування в разі ускладнення погодних умов.

- Зима завжди приносить  сюрпризи та ніколи не проходить без надзвичайних подій. На такі випадки додатково відпрацьовуються питання з профільними службами, узгоджується план дій, проводяться штабні тренування. Найголовніше, що нам потрібно відпрацювати чітко та злагоджено – це систему інформування. Про надзвичайну ситуацію, яка виникла, спеціалізовані служби мають дізнатися в найкоротші терміни, щоб вчасно вжити всі необхідні заходи для її ліквідації, - наголосив директор Департаменту з питань цивільного захисту населення ОДА Володимир Шлея.

Посадовець повідомив, що в області буде організовано 20 місць відстою автомобілів. Служби ДАІ разом із дорожниками повинні визначити місця перекриття руху, щоб водії разом зі своїми автівками не потрапили до пастки, яку можуть спричинити снігові замети.

- Дорожники повинні «піймати» той момент, коли температура повітря буде переходити з плюсової на нуль, щоб встигнути також посипати протиожеледними матеріалами підйоми та спуски доріг. Це найважливіші та найнебезпечніші ділянки доріг під час негоди, - зазначив Володимир Шлея.

Загалом, у разі ускладнення погодних умов, пов’язаних зі сніговими заметами, до розчистки автомобільних доріг загального користування та вуличної мережі населених пунктів, у районах та містах обласного значення заплановано  залучити майже 1200 одиниць спеціальної техніки. Використовувати її в екстреному режимі наразі нема потреби. За інформацією Запорізького центру  гідрометеорології,  снігопадів та морозів на території області протягом найближчих п’яти діб не передбачається. В цілому до кінця грудня в регіоні не буде різких знижень температури.

Підбиваючи підсумки, перший заступник голови ОДА  Григорій Самардак наголосив на відповідальності керівників усіх ланок за чітку реалізацію затверджених планів та забезпечення якісної роботи профільних служб.

- Схема реагування вже розроблена, тому прошу чітко її дотримуватися. Це стосується всіх випадків: дорожньо-транспортних пригод, надзвичайних ситуацій на воді, під час льодоходу тощо. Наразі потрібно в повному обсязі забезпечити паливно-мастильними матеріалами всю техніку, створити аварійні резерви для відновлення безперебійної роботи систем життєзабезпечення населення, - зазначив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області