Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі волонтери для координації своєї роботи об’єдналися в комітет

16 грудня 2014 - 15:38

Представники волонтерських організацій області провели збори, на яких затвердили Положення про створення громадського волонтерського комітету при облдержадміністрації зі сприяння вирішенню питань, пов’язаних із проведенням Антитерористичної операції на Сході України, а також його склад. У роботі взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак.

- Обласна державна адміністрація виступила ініціатором створення такого органу, бо виникла очевидна необхідність систематизувати та координувати роботу численних волонтерських організацій, які працюють самі по собі. Чим швидше ми це зробимо, тим менше буде помилок, - зазначив посадовець.

Цю позицію підтвердив і присутній на заході боєць одного з добровольчих батальйонів, який аргументував необхідність координації. За його словами, при розрізненій роботі частина волонтерської допомоги або не доходить за призначенням, або одним батальйонам дістається багато, а іншим нічого.

Попри те, що волонтерами неодноразово обговорювалися концепції комітету, представлений проект положення викликав бурхливу дискусію. Та в підсумку обговорення документ прийнято переважною більшістю голосів.

Новостворений дорадчий орган виконуватиме дві головні функції: контрольну та консультативну. Діяльність комітету буду спрямована на формування інформаційного банку потреб військових підрозділів, які беруть участь у АТО, обмін інформацією щодо напрямів їх підтримки, становлення системи надання психологічної допомоги та соціальної адаптації, правової підтримки  учасників АТО та родин загиблих.  За кожним напрямом закріплено представників волонтерських організацій. До речі, комітет не має керівного складу.

На завершення заходу Григорій Самардак повідомив, що прийняв рішення про призначення своїм позаштатним радником з питань волонтерської діяльності громадського активіста та волонтера Михайла Сушка, що було підтримано учасниками зборів.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович

Заступник голови обласної державної адміністрації Будяк Наталія Юріївна

Уникати масових скупчень та долучатися до Великодніх служб онлайн закликають у Запорізькій єпархії ПЦУ та Нацполіціі

Заклади охорони здоровʼя області реформують

Заступник голови обласної державної адміністрації Щербаков Олександр Валерійович

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області