Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький проект «Особова книжка волонтера» викликав інтерес на всеукраїнському рівні

17 грудня 2014 - 14:18

Представники обласного центру праці для молоді та студентського самоврядування Запорізького національного університету за сприяння управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації взяли участь у всеукраїнському форумі з вирішення питань зайнятості молоді, який відбувся в Києві в НСК «Олімпійський».

Понад 200 представників молодіжних та студентських організацій представили свої напрацювання щодо вирішення проблем зайнятості молоді, зокрема працевлаштування на перше робоче місце. Запорізький обласний центр праці для молоді поділився власним досвідом розвязання нагальної проблеми. Зокрема,  презентовано результати діяльності профорієнтаційної роботи зі школярами за програмою «Вибір на майбутнє» та діяльності,  спрямованої на розвиток волонтерства в регіоні.

Учасники форуму зацікавилися інноваційним проектом Запорізької області – «Особовою книжкою волонтера», яка є аналогом трудової книжки, де волонтер може фіксувати досвід своєї волонтерської діяльності, відомості про додаткову підготовку, інформацію про заохочення, відзнаки тощо.

Більшість представників інших регіонів погодилися з думкою, що запровадження такої технології стане ефективним способом розвитку та популяризації волонтерського руху; сприятиме накопиченню та фіксації молоддю досвіду громадської діяльності, який на сьогодні є досить важливим чинником, здатним забезпечити конкурентоздатність студентів-випускників на ринку праці.

Учасники заходу працювали у чотирьох секціях за напрямами: профкар’єра – інновація у профорієнтації; альтернативні напрями розвитку самозайнятості молоді; шляхи поліпшення механізмів просування інтересів молоді на ринку праці України, зокрема в частині забезпечення першим робочим місце; вища освіта крізь призму праці.

У рамках заходу відбулося нагородження переможців всеукраїнського конкурсу бізнес-планів підприємницької діяльності серед молоді, почесне друге місце в якому посіла представниця Запорізької області – студентка Таврійського державного агротехнологічного університету Ельзара Шукурова. Вона нагороджена  дипломом Міністерства молоді та спорту України, а також цінним подарунком.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів