Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Сін: «Завдання номер один – забезпечити планове наповнення бюджетів всіх рівнів»

13 липня 2006 - 13:39

За інформацією головного фінансового управління облдержадміністрації, протягом 6 місяців 2006 року до загального фонду бюджетів усіх рівнів забезпечено надходження доходів у обсязі 2013,6 млн.грн., що на 539,9 млн.грн. або на 36,6 відсотка більше, ніж за відповідний період минулого року. Це становить 103,5 відсотка від плану на 6 місяців поточного року

До загального фонду Державного бюджету протягом 6 місяців п.р. надійшло 1410,6 млн.грн. доходів, або 103,1 відсотка до затвердженого плану. Перевиконання плану становить 42,2 млн.грн. В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження зросли на 42,1 відсотка або на 417,7 млн. грн.

План надходження доходів, що адмініструються Державною податковою адміністрацією, у січні – червні виконаний на 103,7 відсотка (перевиконання становить 32,3 млн.грн.).

План надходження доходів, що адмініструються Державною митною службою, за січень - червень п.р. виконаний на 97,9 відсотка (недовиконання становить 10,1 млн.грн. за рахунок невиконання плану майже по всіх джерелах доходів).

Затверджений МФУ план надходження доходів загального фонду Держбюджету, за рахунок яких здійснюється перерахування дотації вирівнювання місцевим бюджетам області, за 6 місяців 2006 року виконаний на 101,7 відсотка (перевиконання склало 20,7 млн.грн.).

Протягом 6 місяців 2006 року до загального фонду бюджету області надійшло 603,0 млн.грн. доходів, що становить 47,0 відсотків до річної суми, затвердженої місцевими радами, або 104,6 відсотка до плану 6 місяців, який визначений у розмірі 577,7 млн.грн. Перевиконання плану 6 місяців становить 26,5 млн.грн.

Виконання плану доходів по основних джерелах за січень – червень становить: податок з доходів фізичних осіб – 104,7 відсотка, податок на прибуток підприємств комунальної власності – 79,2 відсотка, плата за землю – 97,3 відсотка, плата за надра – 113,8 відсотка, плата за ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами – 116,4 відсотка, плата за торговий патент – 118,3 відсотка, фіксований сільгоспподаток – 92,4 відсотка, місцеві податки та збори – 105,0 відсотків, неподаткові надходження – 113,7 відсотка.

Не забезпечено виконання планових надходжень по податку на прибуток підприємств комунальної власності на 1,2 млн.грн., по платі за землю – на 1,6 млн.грн, по фіксованому сільгоспподатку – на 0,2 млн.грн.

Надходження доходів загального фонду зросли в порівнянні з відповідним періодом минулого року на 122,2 млн.грн., або на 25,4 відсотка.

Найгірший стан щодо надходження податків і зборів до місцевих бюджетів склався у містах Бердянську – 96,5 відсотка до плану 6 місяців, Токмаку – відповідно 93,8 відсотка, Енергодару – 89,3 відсотка, районах Кам'янсько-Дніпровському – 98,2 відсотка, Розівському – 91,1 відсотка, Токмацькому – 70,1 відсотка, Чернігівському – 60,3 відсотка, Якимівському – 79,4 відсотка.

У червні п.р. надходження доходів до місцевих бюджетів області становлять 114,5 млн.грн., або 103,3 відсотка до плану на місяць. У порівнянні з травнем надходження зросли на 13,8 млн.грн. або 13,7 відсотка.

- Ці показники свідчать про планомірну та ефективну роботу, в першу чергу, податківців нашої області, - зазначив перший заступник голови облдержадміністрації Олександр Сін, коментуючи звіт головного фінансового управління ОДА.

Він розповів, що останнім часом кількість скарг на дії працівників податкових органів знизилась до нульової відмітки. На традиційних виїзних зустрічах із підприємцями, які перший заступник губернатора регулярно проводить в районах, вже давно не постають питання про необхідність врегулювання відносин представників малого і середнього бізнесу з податковими інспекціями. Разом з тим, надходження до бюджетів всіх рівнів зростають.

- Пояснення цього феномену просте: податківці припинили «домовлятись» з підприємцями. Керівництво державної податкової адміністрації налагодило нормальну роботу без крику, хабарів та «відкатів». Тому всі почали спокійно сплачувати податки за нормами, встановленими Законом, - висловив власну думку Олександр Сін.

На тлі позитивних зрушень щодо повноти і своєчасності наповнення бюджетів всіх рівнів, перший заступник губернатора виділив ряд негативних тенденцій у питаннях виконання прибуткової частини у Кам'янсько-Дніпровському, Чернігівському та Розівському районах і в містах Бердянськ, Токмак та Енергодар. Йдеться про невиконання планових надходжень з податку на прибуток підприємств комунальної власності, з плати за землю, з фіксованого сільгоспподатку .

- Гадаю, причина невиконання полягає в тому, що при формуванні планових завдань території подавали вигадані показники, - прокоментував ситуацію Олександр Сін.- Тому варто очікувати, що наприкінці року тут виникнуть проблеми з недофінансуванням тих чи інших проектів соціально-економічного розвитку.

Перший заступник губернатора дав доручення провести ретельний фаховий аналіз ситуації і підготувати план заходів із забезпечення виконання бюджету.

- Ми не можемо розраховувати на надходження додаткових коштів з Києва, - пояснив свою позицію перший заступник голови облдержадміністрації.- Тому пропоную головам вище зазначених райдержадміністрацій подати пропозиції щодо коригування бюджетів. Завданням для всіх керівників територій залишається забезпечення своєчасного і повного виконання бюджетів.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн