Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Нова програма розвитку підприємництва наповнена конкретними проектами

26 грудня 2014 - 10:50

Нова програма розвитку підприємництва наповнена конкретними проектами

На останній у цьому році сесії обласної ради депутати затвердили Комплексну програму розвитку малого і середнього підприємництва в Запорізькій області на 2015 – 2016 роки, розроблену Дерпартаментом економічного розвитку та торгівлі облдержадміністрації. На основі SWOT - аналізу стану підприємницького середовища  області визначено пріоритетні напрями та завдання розвитку підприємництва. У рамках Програми будуть реалізовуватися конкретні проекти.

Це проект «Бізнес-інкубатор «БІ-Запоріжжя», який покликаний надавати навчально-методологічну, фінансову та психологічну допомогу малим підприємствам та фізичним особам - підприємцям, які будуть клієнтами бізнес-інкубатора. Його діяльність здійснюватиметься на базі економічного факультету ЗНУ і за сприяння Регіонального фонду підтримки підприємництва.

Подальшого розвитку набуде проект «Запоріжжя агротуристичне». У його рамках планується проведення тематичних семінарів та зустрічей з об’єктами потенційного сільського агротуристичного бізнесу з видачею дипломів за результатами навчання.  При цьому його реалізація здійснюватиметься за рахунок коштів міжнародної технічної допомоги.

Проект «Бізнес-інкубатор соціальних проектів і коворкинг центр для молоді «Business studio» займатиметься підтримкою стартап-проектів молодих підприємців, громадських діячів на всіх етапах розвитку - від розробки ідеї до її комерціалізації, якщо це бізнес-проект, і від ідеї до реалізації та аналізу результатів, якщо це соціальний проект. Для тих, у кого вже є свій бізнес, «Business studio»- це місце, де можна познайомитися з іншими підприємцями. Проект має комфортне і технічно обладнане офісне приміщення в центрі Запоріжжя і є новою унікальною платформою для комплексного розвитку молоді, формат якої має всеукраїнський потенціал. 

Проект ставить амбітну мету: стартуючи за донорські і партнерські кошти, через шість місяців вийти на самоокупність і бути першим у Запоріжжі, відомим на всю Україну успішним кейсом соціального підприємництва.

У рамках Програми також триватиме реалізація проекту «Етносело – розвиток зеленого туризму в селі Червонокозацьке як запорука сталого розвитку села».

Розвиток зеленого туризму є однією з можливостей покращення рівня життя населення малого села, яке має статус депресивного. В даний час стрімко зростає попит на відпочинок в селі, у тому числі серед людей з особливими потребами. Село Червонокозацьке  стане першим доступним осередком сільського зеленого туризму, пристосованим для людей на візках та маломобільних рекреантів.

Проект «Клуб багатіїв», започаткований  Регіональним фондом підтримки підприємництва спільно з обласним центром зайнятості, своєю метою ставить популяризацію підприємництва, проведення курсів фінансової грамотності для дітей, молоді, щоб зробити можливим залучення до бізнесу навіть після закінчення школи.

Також навчальний характер має проект «Школа бізнесу» Запорізької торгово - промислової палати, у рамках якого проводиться цикл семінарів та тренінгів для студентів з основ підприємницької діяльності та формування ефективної бізнес стратегії.




Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України