Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Щодо Новорічних та Різдвяних свят!

26 грудня 2014 - 11:16

З метою забезпечення високого організаційного рівня проведення заходів до Дня Святого Миколая, новорічних та різдвяних свят для різних верств населення області Департаментом культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації, відділами культури і туризму райдержадміністрацій, обласними установами культури та мистецтва забезпечені всі необхідні умови для організації змістовного і безпечного дозвілля населення в святкові дні.

Стартом добрих справ стала благодійна акція «Фабрика Святого Миколая» організована за підтримки Департаменту 16 грудня 2014 року в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. О.М. Горького.

Ініціативу благодійності продовжив обласний театр ляльок, яким 18 грудня проведено благодійний показ вистави «Зимові пригоди Крукоруків» для пільгових категорій дітей. Напередодні Дня Святого Миколая козацький ансамбль пісні і танцю «Запорожці» обласної філармонії 18 грудня завітав до учнів Комишуваської загальноосвітньої школи Оріхівського району з концертною програмою родинного фольклорного свята «Миколай іде, Різдво веде». Діти з радістю зустріли артистів та із захопленням поринули в незабутній народний колорит колядок, родинних забав, щедрівок. А 19 грудня 2014 року таке ж родинне фольклорне свято проводилось в обласній філармонії та відбулося відкриття виставки в обласному краєзнавчому музеї «Свято з дитинства».

20 грудня 2014 року на території історико – культурного комплексу «700 – літній Запорозький Дуб» Всеукраїнською федерацією «Спас» проведено свято «Святого Миколая».

У всіх районних центрах проведено відкриття головних ялинок за участю керівництва та кращих творчих колективів.

19 грудня на площі Фестивальній відбулось урочисте відкриття Головної ялинки Запоріжжя. В театралізованій церемонії були задіяні артисти обласних театрів, творчі колективи міських палаців культури.

З 23 грудня Новорічна програма «Різдвяні забави» з інтермедією в народному стилі та яскравим казковим дійством розпочалася в обласній філармонії. Неймовірно красиве новорічне дійство «Різдвяна ніч» Запорізького муніципального театру танцю за мотивами повісті М.В.Гоголя «Ніч перед Різдвом» занурює глядачів у казковий світ, наповнений дивовижними барвами різдвяної ночі та є найкращим подарунком для дітей та їхніх батьків.

Серед глядачів на відкриття Новорічної ялинки «Різдвяні забави» були запрошені  діти із сімей бійців - учасників АТО та вихованці інтернатів. Також у філармонії відбудуться новорічні концерти академічного симфонічного оркестру «Зимові фантазії» та провідних артистів «Новорічне ревю».

З 25 грудня 2014 року по 8 січня 2015 року головна Новорічна ялинка Запоріжжя запалює свої святкові вогники для юних відвідувачів академічного обласного українського музично-драматичного театру                           ім. В.Г. Магара. Перед початком музичної казки «Морозко» на маленьких глядачів чекає феєрично-яскрава інтермедія біля новорічної ялинки.

А з 26 по 29 грудня 2014 року для дорослої категорії населення проводиться новорічний концерт «Загадай бажання...». Разом з артистами оркестру, балету та солістами-вокалістами театру, шанувальники театрального мистецтва згадають улюблені пісні та мелодії, отримають насолоду від яскравих танцювальних композицій, зможуть поринути у дивовижний світ музичних жартів та вигадливих витівок дійових осіб.

Акторський склад обласного театру ляльок для дітлахів проведе інтермедію біля ялинки та покаже виставу «Зимові пригоди Крукоруків».

Актори академічного обласного театру юного глядача  підготували вистави: «Лісова казка», «Як Іванко місто врятував», «Новогоднее кругосветное путешествие с Чухом».

З 20 грудня розпочалася насичена, різноманітна циркова програма «Новорічний карнавал» в Запорізькому державному цирку.

Традиційно у святкові дні музеї області відчинені для відвідувачів.

Провідними туристичними організаціями області створені необхідні умови для організації відпочинку запоріжців, як в Україні так і за її межами. Підготовлені та організовані новорічні тури в Турцію, Єгипет, Таіланд; туристичні новорічні подорожі в Прикарпаття, на Різдво до Львову, Полтаву.

Для туристів, які відвідають наш регіон, туристичними компаніями розроблені екскурсійні програми з  відвідування Національного заповідника «Хортиці», історико-культурного комплексу «700-літній Запорозький Дуб», інших туристичних об’єктів міста та області.

З 19 по 23 січня 2015 року у театрі ім. В.Г. Магара відбудуться традиційні мистецькі зустрічі «П'ять хрещенських вечорів» за участі Національного камерного ансамблю «Київські солісти» (м. Київ), ансамблю духовного співу «Стрітення» (м. Харків), та оркестру театру під керівництвом Олександра Сурженка.

«Департаментом підтримано ініціативу Міністерства культури України щодо безкоштовного відвідування новорічних та різдвяних заходів, концертів, вистав в обласних театрах і філармонії бійцями АТО (які на ротації або легко поранені та лікуються у шпиталях) зазначив директор Департаменту Владислав Мороко, всього закладами культури: театрами, клубами, бібліотеками, музеями, планується провести майже 3,0 тис. новорічних заходів, обслужити понад 650 тис. чоловік».

Перелік новорічних та різдвяних заходів, які відбудуться в обласних театрально-видовищних закладах додається.

 

 

Академічний обласний український музично-драматичний театр ім. В.Г. Магара

26-30.12.2014

02-08.01.2015

Інтермедія біля ялинки та музична казка «Морозко» за мотивами народної казки

Початок о 10-00 та

13-00

 

 

Обласний театр ляльок

26-30.12.2014

02-07.01.2015

Інтермедія біля ялинки та показ вистави «Зимові пригоди Крукоруків»

 

Початок об 11-00 та

13-00

 

Академічний обласний театр юного глядача

27-28.12.2014

2,3,4,6,7,10,11.01.2015

Вистава «Лісова казка»

Вистава «Як Іванко місто врятував»

Вистава «Новогоднее кругосветное путешествие с Чухом»

Початок об 11-00 та

13-00

 

 

Обласна філармонія

28.12.2014

02-05.01.2015

Розважальна програма «Різдвяні забави»

Початок о 10-00 та

13-00

 

 

Запорізький державний цирк

27-28.12.2014

02-07.01.2015

10-11.01.2015

Циркова вистава «Новорічний карнавал»

Початок о 15-00

Початок об 11-00 та   15-00

 

Читайте також

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.