Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Програмою «Назустріч людям» буде посилена підтримка всіх соціально незахищених категорій населення

26 грудня 2014 - 11:41

 Програмою «Назустріч людям» буде посилена підтримка всіх соціально незахищених категорій населення

Посилення соціального захисту ветеранів війни, праці, дітей війни, інвалідів та всіх інших категорій громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах – такого результату очікують соцпрацівники області від виконання обласної Програми «Назустріч людям» на 2015 – 2019 роки, яку під час тридцять дев’ятої сесії облради затвердили депутати.

Як зазначив директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан, на сьогодні найбільш гострими життєвими проблемами у населення області є відсутність коштів для придбання медикаментів, медичних засобів реабілітації, оперативного хірургічного втручання, необхідність у реабілітації після перенесених захворювань, оздоровленні, зубопротезуванняі потреба у ремонті житла внаслідок надзвичайної ситуації природного та іншого характеру, пожежі тощо.

- Виконання заходів Програми, в свою чергу, дасть змогу доповнити державні програми соціального забезпечення та надати всебічну допомогу окремим категоріям людей, які з різних причин обмежені в своїх можливостях долати життєві  негаразди. Якщо за минулі чотири роки на реалізацію програми було спрямовано 47 мільйонів гривень, то на наступні з обласного бюджету передбачено  97 мільйонів, - зазначив Ігор Мещан.

Основними завданнями Програми традиційно залишаються забезпечення доступу до соціальних послуг усіх соціальних груп, які їх потребують; постійний моніторинг соціального стану ветеранів війни, праці, інвалідів, сімей; надання адресної допомоги; оздоровлення ветеранів війни і праці, дітей війни, інвалідів у місцевих санаторіях та профілакторіях; розвиток волонтерського руху   тощо.

 Дія програми поширюватиметься також на учасників антитерористичної операції та їх родини. Також це стосується забезпечення внутрішньо переміщених осіб безоплатним тимчасовим проживанням (за умови оплати зазначеними особами вартості комунальних послуг) відповідно до законодавства та безоплатним харчуванням на період до отримання такими особами статусу безробітних або їх працевлаштування.

 

Довідково:

За даними державних органів статистики, на сьогодні в Запорізькій області проживає близько 1,8 млн. осіб, із них 518,1 тис. - громадяни, які мають право на пільги та державні гарантії за соціальною ознакою (29 % від загальної кількості населення). Серед них: ветерани Великої Вітчизняної війни (58 тис. осіб), діти війни (192 тис. осіб), ветерани праці (257,5 тис. осіб); інваліди (109,4 тис. осіб).

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі