Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Новорічні свята в регіоні не обійшлися без ДТП та пожеж

5 січня 2015 - 11:35

Новорічні свята в регіоні  не обійшлися без ДТП та пожеж

Новорічні свята в області пройшли без комунальних та інших суттєвих потрясінь.  Однак невтішною залишається статистика дорожньо-транспортних пригод. За інформацією Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації, на транспортних мережах регіону  за період з 31 грудня 2014 року по 5 січня поточного року трапилося 49 ДТП, 31 людина травмована,  загиблих немає. Загалом ситуація на автошляхах залишається контрольованою, по дорогах державного та місцевого значення проїзд забезпечено.

Летально для п’ятьох жителів регіону завершилися пожежі, що виникли з різних причин. Як повідомили в ГУ ДСНС України в Запорізькій області, за цей період ліквідовано 25 пожеж: у житловому секторі - 14, на транспорті – три, інші  - вісім.  Причини загорянь наразі встановлюються. За фактом подій профільні органи ведуть розслідування.

За словами фахівців, головними причинами пожеж, як правило, стає нехтування елементарними правилами пожежної безпеки. Адже незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв.

На водних об’єктах з початку року надзвичайних ситуацій не зафіксовано.

Разом з тим, не обійшлося й без хибних викликів з приводу замінування приміщень. Так, 2 січня на тел. "102" зателефонував невідомий чоловік, який повідомив про замінування будівлі кінотеатру на ім. О. Довженка в Запоріжжі. На місці події працювали оперативні групи ГУ МВС, ГУ ДСНС, піротехніки, співробітники прокуратури та швидкої медичної допомоги. Було евакуйовано понад 350 осіб глядачів та персоналу . У ході проведення перевірки вибухо-небезпечних речовин рятувальники не виявили.

Зважаючи на несприятливі погодні умови та значну статистику надзвичайних ситуацій, що трапляються на автошляхах регіону, Головне управління ДСНС України у Запорізькій області звертається до водіїв та пасажирів з проханням утримуватись від поїздок на великі відстані власним автотранспортом та автобусним сполученням. Водіям рятувальники рекомендують укомплектувати транспортний засіб сніговою лопатою, тросом, достатнім запасом пального та мати при собі термос із гарячим чаєм, заряджений мобільний телефон, теплі речі, ковдру для можливості зігрітися в разі виникнення надзвичайної ситуації.

Рятувальники нагадують, що в період сильних снігопадів потрібно прибирати власний транспорт з вулиць, не перешкоджати руху пожежного та аварійно-рятувального автотранспорту, не перекривати проїжджі частини доріг, під'їзди до будинків, пожежних гідрантів та водоймищ.

Задля уникнення трагедій варто також утриматися від виходу на перший нестійкий тонкий лід та не допускати на нього дітей.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович