Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цілодобова робота дорожників дозволила забезпечити рух автотранспорту

12 січня 2015 - 16:07

Новорічні та Різдвяні свята видалися досить складними для шляховиків регіону. Як повідомили в Службі автомобільних доріг у Запорізькій області, складну ситуацію на дорогах загального користування спричинили довготривалі несприятливі погодні умови (штормовий вітер, велика кількість опадів у вигляді снігу, мороз) та водії, які не розрахували свої сили і потужності автотранспортних засобів,  знехтували попередженням дорожників, рятівників, ДАІ та метеорологів, що подекуди призвело до перекриття руху.

З початку негоди для забезпечення безперебійного руху транспорту дорожниками області виконувалися роботи з очищення дорожнього покриття від снігу та обробки його протиожеледними матеріалами в цілодобовому режимі. Їх зусилля виправдалися -  заторів на дорогах майже не було. Завдяки відпрацьованій взаємодії з підрозділами ГУ ДСНС у Запорізькій області була надана своєчасна допомога водіям, які опинилися у складних ситуаціях.

Для ліквідації наслідків стихії в ці дні було задіяно близько 230 одиниць спеціалізованої техніки та понад 240 працівників ДП «Запорізький облавтодор». Першочергову увагу було  приділено аварійно-небезпечним і проблемним ділянкам автодоріг.

Так, з початку року, станом на 12 січня, на  обробку покриття автодоріг  загального користування було використано понад 9 260 т піщано-сольової суміші та 243 т чистої солі.

Незважаючи на те, що проїзд автошляхами забезпечено, дорожники області продовжують виконувати комплекс робіт із зимового утримання автомобільних доріг, а саме: обробку протиожеледними матеріалами аварійно-небезпечних ділянок, спусків, віражів та місць концентрації ожеледиці; забезпечення водовідводу; розчистку заїзних «кишень» та під'їздів до автопавільйонів.

Також для оперативного реагування на можливі ускладнення погодних умов налагоджено цілодобове чергування інженерно-технічних працівників.

На сьогодні рух по автодорогах регіону здійснюється у звичайному режимі, зауважень з боку учасників дорожнього руху немає.

Разом з тим, за даними ГУ ДСНС у Запорізькій області, у найближчі дні на дорогах збережеться ожеледиця. У звязку з цим рятувальники звертаються до громадян з проханням дотримуватись правил особистої безпеки та утриматися від поїздок у межах області, не залишати власний автотранспорт поблизу дерев та не перешкоджати руху аварійно-рятувальної техніки.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області