Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення першого заступника голови ОДА Григорія Самардака

15 січня 2015 - 13:21

Звернення першого заступника голови ОДА першого заступника голови облдержадміністрації Григорія Самардака

Шановні земляки!

 

Немає таких слів, щоб передати той біль, жах та обурення, які наповнили наші серця при першій звістці про волноваську трагедію. З перших днів війна на Донбасі відзначалася особливою, витонченою жорстокістю з боку терористів та російських окупантів, але події у Волновасі стали однією з найбільш кривавих її сторінок. Бандити свідомо, знаючи, на які саме об’єкти націлено їх артилерію, розстріляли з реактивних систем залпового вогню «ГРАД» мирний пасажирський автобус. На місці загинули 10 людей, ще троє померли від ран.

Ми побачили справжнє обличчя поплічників та кремлівських ляльководів так званої «Новоросії», їхнє єдине бажання – грабувати, вбивати, проливати кров та сіяти хаос на українській землі.

Ми не дамо їм цього зробити. Президент України Петро Порошенко на зустрічі з головами обласних державних адміністрацій наголосив на тому, що українська армія готова дати рішучу відсіч ворожій навалі. Це демонструють наші хлопці у донецькому аеропорту, під Дебальцевим, Гранітним, Щастям.

Запорізька громада сьогодні, як ніколи, єдина у прагненні захищати рідний край, не пустити до нас самозвані «народні республіки» та «зелених чоловічків» під триколорами. Десятки тисяч жителів області, волонтери, представники бізнесу, інтелігенції, фермери, студенти та пенсіонери допомагають нашим військовим, блокпостам, прикордонникам, творять справжні дива, доставляючи на передову найсучаснішу військову амуніцію, підтримуючи наших земляків у найгарячіших точках проведення АТО.

Трагедія у Волновасі – це привід ще раз замислитися про безпеку нашого Запорізького краю. Волноваха – це вимога до всіх бути пильними, небайдужими до подій навкруги, високої відповідальності перед собою, своїми рідними та близькими.

Попри всі негаразди ми вистоїмо, бо наша сила - в єдності. Тільки разом ми зможемо відстояти мир та спокій на запорізькій землі, гідно подолати всі зовнішні загрози.  Віддаючи данину пам’яті нашим солдатам та мирним мешканцям, життя яких забрала ця страшна війна, ми підкреслюємо нашу громадянську відповідальність за долю Батьківщини.

 

Перший заступник голови
облдержадміністрації                                                      Григорій Самардак

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні