Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Квіташвілі: «Медична допомога учасникам АТО повинна надаватися максимально швидко»

2 лютого 2015 - 14:51

На цьому наголосив Міністр охорони здоров’я України Олександр Квіташвілі, який у ході  робочої поїздки до Запоріжжя оглянув міський військовий госпіталь.

Урядовець ознайомився з роботою хірургічного відділення медзакладу, їдальні, оглянув лікарняні палати, поспілкувався з персоналом госпіталю та пораненими українськими військовими, яким побажав якнайшвидшого одужання.

За словами начальника Запорізького військового госпіталю Ольги Чоп, нині ліжковий фонд закладу складається зі 100 ліжок, з них: хірургічне відділення з палатами гнійної хірургії (та інтенсивної терапії) на 40 ліжок, відділення реанімації та інтенсивної терапії - п’ять ліжок, терапевтичне відділення (з палатами для неврологічних та дерматовенерологічних хворих) - 45 ліжок, інфекційне відділення –  10 ліжок.

У разі необхідності, як зазначила начальник медзакладу, за рахунок розгортання ліжок у холах, коридорах та службових приміщеннях відділень кількість місць може бути збільшена вдвічі.

За весь час проведення антитерористичної операції лікування в госпіталі  пройшли 584 бійці. З них: 436 хворих, 116 травмованих, 32 поранених.

Під час спілкування з персоналом Олександр Квіташвілі відзначив згуртованість запорізької громади, адже участь у ремонтно-відновлювальних роботах у госпіталі брали і підприємства міста та області, і бізнесмени, і волонтери та просто небайдужі люди.

За результатами огляду госпіталю Міністр зазначив, що МОЗ України спільно з місцевою владою шукатиме можливі шляхи фінансування закінчення реконструкції медичного закладу, адже  лікування, яке можуть надавати спеціалісти госпіталю, вкрай необхідне для бійців-учасників АТО.

-  Російська агресія, на жаль, сьогодні меншою не стає, тому ми повинні взаємодіяти насамперед у руслі відбудови та відновлення таких закладів, як цей госпіталь. Він хоч і був побудований у довоєнний час, але  вже багато зроблено, маємо абсолютно новий хірургічний та  реанімаційний блоки. Головне зараз - налагодити достатню координацію між різними відомствами, прибрати всі бюрократичні схеми, які тільки уповільнюють процеси. Медична допомога бійцям АТО має надаватися на найвищому рівні та максимально швидко, - підкреслив Міністр охорони здоров’я Олександр Квіташвілі.

Довідково:

 Запорізький військовий госпіталь – військова частина А3309 був заснований 1 грудня 1940 року в м. Запоріжжя  як військовий госпіталь на 300 ліжок. У 1941 році госпіталь евакуювали до м. Махачкала, де він знаходився нетривалий час, після чого був передислокований у м. Буйнакськ, де був розгорнутий і працював до 1943 року.

З кінця листопада 1944 року медзаклад передислокувався у м. Запоріжжя на місце довоєнного розміщення.

У різні періоди роботи госпіталь посідав призові місця серед військових лікувальних закладів.

З грудня 2013 року згідно директиви Міністра оборони України Запорізький військовий госпіталь (на 75 ліжок) було скорочено до поліклініки (з денним стаціонаром).

Відповідно до спільної директиви Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України з 1 листопада 2014 року госпіталь розгорнуто на 100 ліжок. Заклад підпорядковується  військово-медичному департаменту Міністерства оборони України.

Окрім хірургічного та реанімаційного відділень до складу госпіталю входять: приймальне відділення, поліклініка, відділення медичного постачання, рентгенологічне відділення, кабінет функціональної діагностики, фізіотерапевтичний кабінет, стоматологічний кабінет та лабораторія.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні