Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Арсеній Яценюк: «Не повинно бути питань, на які немає відповіді у служби порятунку і органів державної влади»

2 лютого 2015 - 16:10

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, перебуваючи з робочою поїздкою в Запоріжжі, провів розширене засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій. Під час заходу до розмови приєднувалися урядовці з Києва у режимі відеконференції.

- Запорізька область є одна з найскладніших та найнебезпечніших. Тут знаходяться 33 хімічно небезпечні об’єкти, 19 – радіаційно небезпечні, -зазначив, відкриваючи засідання, Ярсеній Яценюк.

У запорізькій залі про стан готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації доповів голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Бочковський. Посадовець поінформував не лише про зроблене, але й окреслив головні проблеми: неналежний стан сховищ, захисних споруд, недостатнє охоплення  населення оповіщенням, необхідність  навчання населення стосовно його дій у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Перший заступник голови облдержадміністрації Григорій Самардак поінформував про стан виконання доручень та рішень Уряду щодо забезпечення безпеки та обороздатності області. Зокрема, в області створено мобільну групу реагування на надзвичайні ситупції, у постійній готовності знаходиться 237 аварійних бригад, , створено матеріально-технічний резерв на суму 5662 тис. грн., у захисних спорудах і найпростіших укриттях можуть укритися 100%  населення області тощо.

Арсеній Яценюк під час засідання вирішив перевірити стан справ так би мовити експериментальним шляхом. Прем’єр набрав із мобільного телефону номер екстреної служби «101» і запитав, де найближче бомбосховище біля проспекту Леніна в Запоріжжі. Йому відповіли, що не володіють цією інформацією і порадили звертатися до міськвиконкому: «Я це кажу, щоб ми з вами в паралельних реальностях не жили. От проста людина набере і задасть доволі просте питання. Ось із цього наша робота складається, а не зі звітів і доповідей».

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив ДСНС та керівникам областей розробити для відділень служби порятунку та органів влади на місцях опитувальник, який містить відповіді на запитання щодо цивільного захисту населення.

 - Берете 20 основних питань, які може задати людина, якій потрібен захист: де лікарня, де бомбосховище, куди подзвонити для евакуації, як вивезти дітей – тобто питання, які стосуються життя людини. Роздаєте це по всій країні у всі служби «101» як інструкцію, і відповідь «ми не володіємо цією інформацією» більше ніколи не повторюється. Не повинно бути питань, на які немає відповіді у служби порятунку і органів державної влади», - наголосив Глава Уряду.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи