Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Глава Уряду дав доручення для підвищення безпеки

2 лютого 2015 - 16:51

Глава Уряду дав доручення для підвищення безпеки

Підбиваючи підсумки розширеного засідання Державної комісії з надзвичайних ситуацій, яке відбулося в рамках робочої поїздки до Запоріжжя,  Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк дав низку доручень щодо забезпечення безпеки громадян і країни.

Глава Уряду повідомив, що в державному бюджеті передбачено 200 млн. грн. на придбання спеіальної техніки. ДСНС доручено прискорити проведення тендерів на її закупівлю. Крім цього, Прем’єр поставив завдання облаштувати ще один літак санітарної авіації, а також придбати санітарний гелікоптер у заводу «Мотор Січ».

Під час засідання Арсеній Яценюк продемонстрував фотокартки вибухових пристроїв, вилучених у Слов'янську, Лисичанську та інших містах. На фото, зокрема, вибухівка, яку маскували в коробці цукерок, у різних дитячих іграшках: ляльці, іграшковій машинці,  у книжці, яку виявили в дитячому парку відпочинку в Слов’янську.

У зв’язку з цим Глава Уряду звернувся до керівника ДСНС та всіх членів Державної комісії з надзвичайних ситуацій провести широку інформаційну кампанію щодо можливої небезпеки через замасковані вибухові пристрої: «Під що маскують вибухівку, як її маскують і куди дзвонити, якщо знайдені будь-які предмети, що викликають підозру. Особливе завдання – це інформування населення. По всіх областях  розіслати ці фотокартки й інструкції, як себе поводити».

Відповідні служби  мають відпрацювати питання проведення навчання населення з цивільного захисту. Глава Уряду вважає, що насамперед навчання слід організувати в школах та трудових колективах підприємств. Також необхідно підготувати коротку й зрозумілу інформацію про те, як люди повинні діяти в тій чи іншій ситуації.

Стосовно забезпечення належного оповіщення доручено опрацювати укладання угод з мобільними операторами, телебаченням та радіостанціями.

Для забезпечення посиленої охорони об’єктів Арсеній Яценюк поставив завдання залучити приватних охоронців, створити із них необхідний резерв.

Отримали завдання державні слубовці всіх рівнів та працівники державних підприємств – виконувати доручення комісій з надзвичайних ситуацій на місцях, не вдаючись до бюрократичної тяганини.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки