Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі готуються до обласного форуму інтелігенції

3 лютого 2015 - 13:12

Наприкінці лютого в Запоріжжі планується провести обласний форум інтелігенції. З цього приводу відбулося розширене засідання організаційного комітету, яке провів директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації Владислав Мороко.

У заході взяли участь діячі культури та мистецтв, науковці, історики, представники структурних підрозділів ОДА, бізнес-структур, громадськості.

Владислав Мороко повідомив, що ініціатором проведення форуму інтелігенції Запорізького краю виступило обласне об’єднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка, яке звернулося до облдержадміністрації  з проханням надати підтримку та сприяння в його організації.  

- Перш за все,  маємо визначити теми, які будемо обговорювати на форумі, та хто в ньому візьме участь. Завжди в революційні часи інтелігенція слугувала дороговказом, який спрямовував державу в потрібне русло. Цього разу ми також дамо можливість патріотично налаштованим громадянам висловити свої думки з приводу того, що відбувається в країні, а також тих реформ, курс на які взяла наша влада. Ми хочемо, щоб цей форум у майбутньому став  постійним майданчиком для обговорення подальшого розвитку України, щоб ми своїми думками та діями мали можливість внести свій вклад у розбудову Батьківщини - держави загального добробуту та рівних можливостей, - зазначив посадовець.

У ході обговорення учасники висловилися з приводу формату та роботи майбутнього форуму. Одностайно зійшлися на тому, що найближчим часом потрібно провести локальні зустрічі в районах області, в колективах, вузах тощо. Це, на думку представників запорізької інтелігенції, допоможе виокремити найбільш болючі питання, які зараз хвилюють населення регіону. До роботи також планується залучити науково-технічну інтелігенцію – представників промислових підприємств області.

Крім того, роботу форуму, який орієнтовно триватиме кілька днів,  вирішено розподілити за тематичними секціями: патріотичного  виховання, правових аспекти, розвитку культури, освіти, мистецтв тощо.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги