Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Випадки насильства в сім’ї зменшуються

4 лютого 2015 - 16:35

Випадки насильства в сім’ї зменшуються

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Ігор Мещан взяв участь у прес-конференції, організованій обласною громадською організацією “Взаємодія” об’єднання психологів та психоаналітиків.

Захід відбувся в рамках реалізації Закону України “Про попередження насильства в сім’ї” та проектів,  спрямованих на надання юридичної допомоги жінкам, постраждалим від сімейного насилля, а також формування ненасильницької поведінки серед молоді.

Ігор Мещан поінформував  учасників про заходи, які здійснюються в області для вдосконалення сімейної політики, охорони материнства і дитинства, сприяння впровадженню гендерної рівності у суспільстві, попередження насильства в сім’ї, забезпечення узгоджених дій місцевих органів виконавчої влади. Зокрема, цією роботою опікується створена координаційна рада з питань сім’ї, жінок, охорони материнства і дитинства при голові облдержадміністрації.

Протягом  2014 року в області зафіксовано 7394 звернення з приводу насильства в сім’ї, що на 165 менше, ніж за попередній рік. Проте проблематичним залишається проходження особами, які здійснили насильство в родині, корекційних програм. Хоча на ці цілі в обласному бюджеті виділяються кошти. Так, у 2014 році 135 осіб отримали направлення на проходження корекційних програм, але пройшли їх лише 23 ( у 2013 – із 174 пройшли 17).

Також посадовець вручив почесні грамоти переможцям обласного дитячого конкурсу малюнків і фоторобіт “Світ без насилля” , проведеного в рамках щорічної міжнародної кампанії “16 днів без насильства”.

Під час заходу також відбулася презентація діяльності в межах проектів «Самоповага та обізнаність як протидія насильству» та «Сім’я без насилля – майбутнє України», які реалізуються за фінансової підтримки Українського жіночого фонду.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 399 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 809-го дня війни

Третій рік під вогнем: Іван Федоров про життя мешканці прифронтових населених пунктів