Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В одній виставці – героїчне минуле і герої сьогодення

5 лютого 2015 - 09:21

В одній виставці – героїчне минуле і герої сьогодення

В обласній бібліотеці для дітей "Юний читач" за підтримки Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації  відкрилася історико-патріотична експозиція "Про час, Батьківщину і нас". Вона присвячена як героїчним сторінкам української історії, так і сучасним героям, які відстоювали свою гідність та демократичні принципи спочатку на Майдані, а нині захищають цілісність нашої держави, воюючи на східних рубежах країни.

Відвідувачі можуть ознайомитися з розділами експозиції: "Соборність України: від ідеї – до сьогодення", "Безсмертя молодих" (про Героїв Крут), "Пам’яті Небесної сотні", "Аура української приналежності" (про патріотичне Запоріжжя), "Ми в серці маєм те, що не вмирає" (про волонтерський рух у Запоріжжі), "Жорстока правда війни" (про воюючий Донбас), "Жити – будемо! Ми – з відважних!" (про воїнів АТО), "Гордість нації" (про героїв-земляків, які віддали своє життя, воюючи за цілісність нашої держави). Логічним продовженням експозиції стала виставка щирих дитячих малюнків на патріотичну тематику "Україна моїх мрій".

У відкритті експозиції взяли участь і герої, чиї фото, поміж інших, знайшли своє місце на бібліотечних стендах.

Це – бійці батальйону "Донбас" та "Січ", координатор волонтерського центру "Запоріжжя" Михайло Чумак, начальник вибухо-технічного відділу при УМВС України в Запорізькій області Віталій Варяник, батьки Героя України, героя Небесної сотні Сергія Синенка та Івана Гутника-Залужного, героя АТО, який загинув під Амбросієвкою.

Читачі бібліотеки, старшокласники ЗНВК № 30 та гімназії № 50, де, до речі навчався і  Іван Гутник-Залужний, з великою увагою слухали працівників бібліотеки, серед яких і мама бійця АТО, Людмила Дунай, і запрошених гостей. Схвильовані обличчя дітей говорили про те, що кожному з них не байдужа доля нашої країни, що вони горді за тих, хто воює за нашу свободу, а також тих, хто їм у цьому допомагає. "Слава Україні!", "Героям слава!" – ці слова неодноразово звучали в цей день в стінах бібліотеки.

Діти разом з бібліотекарями вирішили провести акцію по збору солодощів для бійців АТО та вітальних листівок для них, адже волонтер Михайло Чумак наголосив, що там, на сході, бійці дуже цінують дитячі листи та малюнки. На завершення директор бібліотеки Лариса Данилова подарувала гостям збірку поезій Анатолія Загравенка "Вкраїна зачекалася на вас" та "патріотичні" серця, виготовлені дітьми на майстер-класі, організованому бібліотекою. Бібліотеці ж був подарований прапор України з підписами бійців батальйону "Донбас", який побував не в одному бою, і який тепер знайде гідне місце в бібліотечній експозиції. Крім того, діти мали можливість розглянути та приміряти на себе каски, бронежилети, маскувальну "кікімору", подаровану волонтерами БФ "Лебедія", які принесли з собою бійці.

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?