Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень забруднення повітря за останні роки практично не змінився

5 лютого 2015 - 15:55

Рівень забруднення повітря за останні роки практично не змінився

Таке констатували представники служб, які займаються контролем за станом забруднення атмосферного повітря, під час засідання круглого столу «Сучасний стан охорони атмосферного повітря в місті Запоріжжя», який відбувся в облдержадміністрації.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Сергій Карпій констатував, що загалом по підприємствах кількість викидів у повітря стабілізувалася. Якщо й спостерігається деяке зменшення, то це повязазано головним чином зі зниженням виробництва. Найбільшими забруднювачами, як і раніше, в місті Запоріжжі залишається комбінат «Запоріжсталь», в області – ТЕС в Енергодарі.

Цей висновок підтвердили і представники санепідемстанції та гідрометеорологічної служби. Їх дослідження фіксують практично однаковий рівень забруднення атмосферного повітря за останні роки.  Серед шкідливих викидів найбільша частка припадає на фенол, сірнисті сполуки, вуглеводень. Однак, за словами фахівців, критичних перевищень допустимих норм не спостерігалося. Крім цього, дослідження показують, що найбільш забрудненими є Орджонікідзевський, Заводський та Шевченківський (у районі абразивного комбінату) райони міста, натомість відсутні перевищення в Хортицькому районі.

Про реалізацію природоохоронних заходів учасників засідання поінформували представники феросплавного заводу та комбінату «Запоріжсталь», запевнивши, що вони всі виконуються відповідно до затверджених та погоджених з органами влади програм. Однак їх виступи не задовольнили деяких представників громадськості. Свої сумніви щодо ефективності встановленого очисного обладнання вони аргументували тим, що жителі прилеглих до промислового майданчика районів не відчувають покращення якості повітря.

У результаті обміну думками учасники круглого столу дійшли висновку, що потрібна більша відкритість підприємств, які входять до числа забруднювачів повітря, грунтовніша співпраця з контролюючими природоохоронними органами та громадськістю.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович