Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Для участі в основній сесії ЗНО вже зареєструвалися понад вісім тисяч випускників

9 лютого 2015 - 15:02

Для участі в основній сесії ЗНО вже зареєструвалися понад вісім тисяч випускників

В області триває реєстрація учнів та випускників, які виявили бажання пройти зовнішнє незалежне оцінювання в 2015 році.  

З 5 січня, за інформацією Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання, що триватиме з 24 квітня  по 26 червня, вже зареєструвалися 8 153 випускника навчальних закладів області (91 % від загальної кількості випускників старшої школи).

Першим предметом, 24 квітня, абітурієнти складатимуть українську мову та літературу. Випускники  обов’язково повинні пройти державну підсумкову атестацію з цих предметів у формі зовнішнього оцінювання. За результатами тестування надаватимуться дві оцінки: одна з них - для атестата,  з другою оцінкою випускник може вступати до вищого навчального закладу.

Саме тому, як пояснили в Департаменті, цього року реєстраційні документи випускників старшої школи формуються та відправляються до Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти виключно загальноосвітніми навчальними закладами. У минулі роки школярі це робили індивідуально.

Загалом оцінювання проводитиметься з 12 предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, німецької, російської, французької мов.

У Департаменті освіти і науки ОДА нагадують, що реєстрація бажаючих перевірити свої знання на ЗНО триватиме до 20 лютого. Тому, щоб уникнути додаткових проблем, освітяни просять не відкладати реєстрацію на останні дні, а зробити все завчасно. Це стосується всіх випускників професійно-технічних закладів, вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації, а також випускників загальноосвітніх шкіл минулих років, які свого часу не пройшли зовнішнє незалежне оцінювання.

За додатковою інформацією майбутнім абітурієнтам слід звертатися до Дніпропетровського регіонального центру оцінювання якості освіти (телефони для довідок: (056)790-24-99, (056)790-24-97, http://www.dneprtest.dp.ua).

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області