Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Уже 138 учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок

12 лютого 2015 - 15:27

Уже 138 учасників АТО подали заяви на отримання земельних ділянок

За станом на 12 лютого поточного року учасники АТО та члени родин загиблих на Сході країни військовослужбовців подали 138 заяв на отримання земельних ділянок. Про це повідомили в Головному управлінні Держземагенства в Запорізькій області.

Загалом від початку реалізації ініціативи щодо забезпечення військовослужбовців земельними ділянками у межах норм законодавства про безкоштовну приватизацію на території області надано дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення 73 наділів землі загальною площею 68,05 гектара. З них для ведення особистого селянського господарства передбачено 35 земельних ділянок площею 63,95 га, для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд - 18 ділянок площею 2,06 га. Ще 20 наділів площею 2,04 га замовили для ведення індивідуального садівництва.

На сьогодні три розроблених проекти землеустрою щодо відведення земельних ділянок площею 2,25 га вже затверджені, а земля передана у власність.

За словами в.о. начальника ГУ Держземагентства в Запорізькій області Олександра Євграфова, для забезпечення земельними ділянками військовослужбовців, які беруть або брали участь у антитерористичній операції, а також родичів громадян, які загинули під час подій на Майдані Незалежності, землевпорядники приймають та опрацьовують заяви у стислі терміни. Якщо громадянин досі не скористався правом безкоштовної приватизації земельної ділянки, він може звернутися з відповідним клопотанням до Держземагентства або органів місцевого самоврядування.

Консультацію можна отримати за телефонами: (061)787-53-62  (юридичний відділ) або (061) 62-32-01 (відділ землеустрою).

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області