Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мешканці багатоквартирних будинків поступово об’єднуються в ОСББ

18 лютого 2015 - 14:02

Мешканці багатоквартирних будинків поступово об’єднуються в ОСББ

В області крок за кроком просувається робота зі створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Минулорічні навчальні семінари, на яких жителі області могли ознайомитися з перевагами створення ОСББ, дають свої результати. Про це повідомили в Департаменті житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації.

Так, минулого року на території регіону створено 23 нових ОСББ. Найбільше бажання стати повноправними господарями свого будинку виявили жителі Бердянська (створено 9 ОСББ), Токмака (6 ОСББ) та Запоріжжя (5 ОСББ). Крім цього два об’єднання співвласників багатоквартирних будинків створено в Мелітополі та один – в Оріхівському районі.

Вже з початку поточного року  об’єднання  створені у Василівському районі (3 ОСББ), а також по одному в Запоріжжі та Бердянську.

Загалом на сьогодні в області діє 477 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків. Найбільша їх кількість налічується в Бердянську (156), Запоріжжі (96) та Мелітополі (51). Разом  з тим, є ще території, на яких не створено жодного ОСББ – це в Бердянському, Новомиколаївському та Михайлівському районах.

Наразі спеціальною робочою групою розробляється положення про порядок надання грантів для підтримки ОСББ з обласного бюджету в рамках обласної програми сприяння створенню ефективного власника житлового фонду Запорізької області на 2015 – 2017  роки. Однак відповідне фінансування ще не затверджено.

-  Говорити остаточно про розміри грантів, їх кількість та взагалі про їх надання можна буде лише за наявності коштів у обласному бюджеті. Питання фінансування вирішуватиметься на найближчій сесії обласної ради, - зазначив директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОДА Максим Шахов.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку