Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Жителі Наталівки отримали роз’яснення щодо подорожчання проїзду на маршруті «Запоріжжя-Наталівка»

18 лютого 2015 - 16:14

Директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський провів нараду з питань якості обслуговування населення при перевезеннях на приміському автобусному маршруті загального користування «Запоріжжя-Наталівка», а також щодо запланованого підвищення вартості проїзду на цьому маршруті.

В обговоренні взяли участь перший заступник голови Запорізької райдержадміністрації Анатолій Васюк, Наталівський сільський голова Таісія Бугаєнко, представники територіальної громади населеного пункту, перевізники.

Ініціатором наради, за словами Євгена Семечаєвського, стали жителі Наталівки на чолі зі своїм сільським головою Таісією Бугаєнко, які висловили занепокоєння запланованим підвищенням вартості проїзду на маршруті «Запоріжжя-Наталівка» в складних умовах сьогодення.

На сьогодні згідно з договором з облдержадміністрацією маршрут обслуговує ТОВ «Автопідприємство «Авто-Січ». Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації від 13 серпня 2014 року «Про  встановлення тарифів на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні» тариф на перевезення пасажирів складає 0,33 грн./пас.км. Він не включає податок на додану вартість, витрати, пов’язані з обслуговуванням пасажирів на автовокзалах та автостанціях, страховий платіж з обов’язкового особистого страхування від нещасних випадків на транспорті.

З 23 лютого поточного року автопідприємство «Авто-Січ» планує підвищити вартість проїзду на маршруті «Запоріжжя-Наталівка» з 7,25 грн. (розрахунковий тариф – 0,27 грн./пас.км) до 8,50 грн. (розрахунковий тариф - 0,31 грн./пас.км). Як зауважили автоперевізники, вартість проїзду 8,50 грн. сформована з тарифу 0,31 грн./пас.км, який є нижчим за затверджений - 0,33 грн./пас.км.

Таке зростання, за словами представників ТОВ «Автопідприємство «Авто-Січ», викликане передусім значним подорожчанням паливно-мастильних матеріалів.

У ході наради жителі Наталівки отримали роз’яснення щодо порядку формування тарифів на перевезення та вартості проїзду на приміських маршрутах, а також економічне обґрунтування затверджених тарифів у розмірі  0,33 грн./пас.км.

Директора ТОВ «Автопідприємство «Авто-Січ» Олега Куценка, в свою чергу, було попереджено про необхідність дотримання умов договору та чинного законодавства під час обслуговування перевізником маршруту «Запоріжжя-Наталівка».

За результатами наради вирішено, що Наталівська сільська рада спільно з автопідприємством проаналізують чинний графік руху автобуса на предмет його відповідності потребам пасажирів.

Запорізькій райдержадміністрації доручено взяти на контроль стан обслуговування маршруту «Запоріжжя-Наталівка».

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку