Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найбільші підприємства-боржники попереджені про можливе відключення від електропостачання

19 лютого 2015 - 14:46

Стан розрахунків та погашення заборгованості за спожиту електроенергію розглянули учасники обласної селекторної наради, яку провів директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації Євген Семечаєвський. У заході взяли участь керівники структурних підрозділів ОДА, представники ВАТ «Запоріжжяобленерго», найбільших підприємств-боржників.

Євген Семечаєвський повідомив, що на сьогодні ситуація з розрахунками за спожиту електроенергію є досить складною та потребує негайного вирішення.

- Уперше за останні п’ять років розрахунки по області склали 67 %. Цей показник ніколи не був нижчим  80%. За рейтинговими показниками наш регіон посідає друге місце з кінця, ми обійшли лише Донецьк. Хочу, щоб ви всі ввійшли в становище «Обленерго», який несе колосальні збитки. Адже навіть ті платежі, які ви здійснюєте, підприємство не отримує, вони всі йдуть на енергоринок, - зазначив посадовець.

Продовжив тему директор з енергозбуту ВАТ «Запоріжжяобленерго» Ігор Корніленков. За його словами, енергопостачальна компанія  вимушена вживати жорсткі методи боротьби з неплатниками.

- Ми не бачимо іншого виходу. Раніше, маючи велику виробничу потужність, ми могли зрозуміти низку підприємств, увійти в їх становище. Але на сьогодні ми самі переживаємо скрутні часи, всі ваші борги перекладаються на підприємство. Звичайно, в дуже критичних ситуаціях ми готові зустрічатися з райадміністраціями, шукати спільні рішення. Але майте на увазі, коли закінчиться зима, і температура повітря стане вищою, розпочнеться більш жорстка робота з недобросовісними платниками, відключень уникнути не вдасться, - попередив представник ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Наразі в області найскладніша ситуація спостерігається з розрахунками за електроенергію з боку водопостачальних організацій. Так, загальний борг КП «Водоканал Запоріжжя» складає 32 млн. грн. (рівень розрахунків – 64 %), КП «Облводоканал» заборгував 33 млн. грн. (рівень розрахунків – 12 %). Невисокі показники мають і всі інші водопостачальні підприємства області.

У ході наради керівники територій доповіли про роботу з погашення заборгованості, а також результати інформаційно-роз’яснювальної роботи з населенням щодо вчасної оплати за електроенергію. Окремі райони прозвітували про заплановане підвищення тарифів на послуги ЖКГ як ефективний метод боротьби з боргами, особливо це стосувалося подорожчання послуг на водопостачання та водовідведення.

За підсумками наради директор Департаменту промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Євген Семечаєвський, звертаючись до територій, у черговий раз наголосив на необхідності посилення роботи з боржниками.

- Ми не можемо довести «Обленерго» до банкрутства, тому відключення – неминучі. Не чекайте компенсації традиційної різниці у тарифах. Треба самостійно приймати конкретні рішення та шукати шляхи розв’язання проблеми, - наголосив посадовець.

За підсумками наради керівникам районів та міст обласного значення доручено взяти під особистий контроль стан розрахунків за спожиту електричну енергію та погашення заборгованості за неї. Керівникам підприємств житлово-комунального господарства, що мають заборгованість за електроенергію, доручено вжити заходи щодо зменшення боргів та здійснення 100%-их поточних розрахунків.

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят