Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В. Прокоф’єв: «Я дякую від імені інвалідів всім, хто причетний до їхнього соціального захисту»

1 серпня 2006 - 15:37

С ьогодні в області проживає понад 88 тисяч інвалідів. За 2005 рік 8 401 особу визначено інвалідами вперше.

Відділення Фонду здійснює контроль за безумовним виконанням завдань по створенню робочих місць для працевлаштування інвалідів, визначених ст.ст. 19, 20 Закону України "Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні".

Перш за все мова йде про працевлаштування людей з фізичними вадами. Володимир Прокоф'єв назвав десятки запорізьких підприємств, на яких працюють інваліди і яким гарантований повний соціальний захист. За даними обласного управління статистики в області налічувалися 5 261 підприємство, які повинні виконувати вимоги Закону.

Матеріали стосовно всіх підприємств, що не виконали норматив з працевлаштування інвалідів і не відрахували кошти у встановлені законодавством строки, направлені до Господарського суду. В І півріччі 2006 року проведено 86 засідань в господарських судах І інстанції та 58 - у II .

Щоб інваліди мали кваліфіковану роботу, піклується Фонд чи не в першу чергу. Витрати Запорізького відділення на навчання інвалідів кожного року складають в сумі - 247 тис. грн. За кошти Фонду навчаються 130 молодих інвалідів, ще 252 чол., за поданням Фонду, - на державній основі. Тільки за І півріччя 2006р. направлені 32 листа- клопотання до навчальних закладів щодо пільгового вступу на бюджетну форму навчання громадян з обмеженими фізичними можливостями. В І півріччі 2006 року закінчили навчання 39 студентів-інвалідів.

З метою вдосконалення взаємодії та координації роботи органів праці та соціального захисту населення, Фонду соціального захисту інвалідів, державної служби занятості, 29.08.05р. між Запорізьким обласним центром зайнятості, Головним управлінням праці та соціального захисту населення Запорізької обласної держадміністрації, Запорізьким обласним відділенням Фонду соціального захисту інвалідів та Запорізьким обласним центром професійної реабілітації інвалідів укладена Угода про співробітництво щодо сприяння розвитку професійної реабілітації та зайнятості інвалідів. На базі міських та районних центрів зайнятості створено банк даних осіб з інвалідністю, які бажають працювати, в кількості понад 500 осіб та банк даних вільних робочих місць, на яких можуть бути працевлаштовані інваліди, у кількості понад 900 вакансій.

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Запорізького обласного відділення Фонду є робота з підтримки реабілітаційних закладів. В області утворено 10 центрів професійної , медичної та соціальної реабілітації інвалідів, 20 закладів ранньої соціальної реабілітації дітей-інвалідів, в яких протягом року проходять курс реабілітації більш ніж 3 тисячі дітей з обмеженими можливостями.

Одним із напрямків діяльності Фонду є поліпшення матеріально-побутових умов інвалідів. Слід зазначити, що протягом двох останніх років Запорізьким відділенням Фонду здійснюється стовідсоткове фінансування всіх державних програм.

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

«В кожному населеному пункті має бути острівок соціального оптимізму та стабільності, де буде світло, тепло та можливість спілкуватися», – Іван Федоров про пункти незламності

Міжнародні партнери допоможуть Запоріжжю з облаштуванням укриттів та підземних шкіл

В регіоні допомагають людям подолати наслідки насильства

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 786-го дня війни

Участь Володимира Зеленського в зустрічі міністрів оборони в межах засідання Ради Україна – НАТО

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі