Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі рятувальники надають допомогу іншим регіонам

24 лютого 2015 - 15:47

Про стан реагування підрозділів оперативно-рятувальної служби цивільного захисту області з ліквідації надзвичайних ситуацій, аварій, резонансних подій природного і техногенного характеру та забезпечення готовності служби до дій за призначенням доповів начальник ГУ ДСНС у Запорізькій області Олексій Лепський під час щорічних зборів керівного складу цивільного захисту області.

За 2014 рік на території області виникло сім класифікованих надзвичайних ситуацій, у тому числі: техногенного характеру – три та природного – чотири, з яких регіонального рівня – дві, місцевого – чотири та одна - об’єктового. Кількість загиблих від їх наслідків становить 12 осіб (на 35 % менше ніж у 2013 році).

На всі надзвичайні ситуації силами та засобами територіальної підсистеми цивільного захисту області було забезпечено своєчасне й ефективне реагування.

Олексій Лепський акцентував увагу також на тому, що особовий склад та техніка Головного управління залучалися для надання допомоги  іншим регіонам. Так, запорізькі рятувальники допомагали в м. Миколаєві у ліквідації наслідків НС у результаті вибуху в багатоповерховому житловому будинку. Також беруть участь у облаштуванні державного кордону України в Одеській області.

У місті Слав’янську запорізький загін виконував роботи з відновлення інфраструктури і систем життєзабезпечення.

Піротехніки аварійно-рятувального загону залучалися до проведення робіт з очищення від вибухонебезпечних предметів території м. Слов'янська та Мар'їнської ТЕЦ у Донецькій області.

І сьогодні два піротехнічні розрахунки виконують завдання в зоні проведення АТО в м. Маріуполь та інженерний розрахунок - у м. Краматорськ Донецької області. Відділення санітарно-гігієнічного забезпечення працює в м. Сватове Луганської області.

Головним управлінням була організована доставка гуманітарної допомоги в міста Слов’янськ, Маріуполь, Попасне, Краматорськ та Святогірськ, яку збирали небайдужі аграрії, підприємці та волонтери нашої області. Всього відправлено понад 140 тонн продуктів харчування.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України