Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Територіям поставлено завдання зменшити споживання природного газу та ліквідувати заборгованість за спожиті послуги ЖКГ

25 лютого 2015 - 15:58

Рівень споживання природного газу теплопостачальними підприємствами  та стан розрахунків  споживачів за житлово-комунальні послуги розглянули учасники обласної селекторної наради, яку провів директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Максим Шахов.

Посадовець нагадав, що теплогенеруючі та теплопостачальні організації області мали спожити за серпень 2014 року – січень 2015 року не більше 190,2 млн. м3 природного газу. Однак, за даними НАК «Нафтогаз України» протягом звітного періоду підприємства використали  214 млн. м3, що на 23,8 млн. м(12,5 %) більше, ніж передбачалося.

Заощадити не вдалося навіть попри те, що в січні поточного року середньодобова температура повітря була вища за температуру за аналогічний період 2014 року (-2,2 оС в січні 2015 року проти -3,6 оС у 2014 році).

- Нам раніше вдалося зекономити за рахунок відключення гарячої води і більш пізнього початку опалювального сезону, але потім ми перебрали навіть те, що заощадили. Прошу звернути увагу на підвищення температури зовнішнього повітря, холодну погоду нам найближчим часом не обіцяють, тому потрібно закінчити цей опалювальний сезон з максимально можливою економією природного газу, - звернувся до представників територій Максим Шахов.

Щодо рівня розрахунків, то в цій сфері, за словами посадовця, також показники не найкращі. Загальний рівень розрахунків по області сьогодні складає 81,9%. Загальний борг по всім територіям за послуги ЖКГ становить – 830, 5 млн. грн. Найгірше за житлово-комунальні послуги розплачуються споживачі у Мелітополі та Бердянську, Запорізькому, Вільнянському, Чернігівському та Мелітопольському районах.

У ході обговорення кожен з районів доповів про причини таких розрахунків.

За результатами наради, представники територій отримали відповідні доручення щодо пошуків шляхів погашення заборгованості.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України