Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі медики разом із громадськістю відстоюють низку закладів охорони здоров’я

26 лютого 2015 - 14:40

Питанню оптимізації діяльності деяких закладів охорони здоров’я  була присвячена прес-конференція, яку провели директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Наталія Мотовиця та керівництво  Громадської ради при ОДА.

Наталія Мотовиця нагадала, що за участю громадськості вже обговорювалися пропозиції депутатів – членів бюджетної комісії обласної ради  щодо оптимізації низки закладів гуманітарної сфери шляхом їх об’єднання або ліквідації. Це стосується закладів культури та охорони здоров’я, а також бібліотек.

Директор Департаменту повідомила, що депутати облради порушили питання  оптимізації роботи таких установ як КУ «Обласний клінічний ендокринологічний диспансер», КУ «Обласна наукова медична бібліотека», КУ «Обласний інформаційно-аналітичний центр медичної статистики»,  КУ «Запорізький обласний центр здоров’я» та КУ «Центр фінансово-статистичного аналізу та матеріально-технічного забезпечення закладів і установ охорони здоров’я».

-  Питання реорганізації роботи низки закладів охорони здоров'я виникло через те, що немає чіткого розуміння, чим займається конкретна установа. Тому ми хочемо ознайомити присутніх з основними завданнями та напрямками роботи  кожної з перерахованих установ. Керівники розкажуть, які функції виконують їхні заклади, що зроблено за останні роки та які проблеми вони мають, - зазначила директор Департаменту охорони здоров'я ОДА Наталія Мотовиця.

У свою чергу, голова бюджетної комісії обласної ради Володимир Черленюх закликав медиків та громадськість не сіяти паніку серед запоріжців. Адже про повну ліквідацію цих закладів мова не йде. За словами депутата, установам потрібно лише надати розрахунки, які  відображали б результати їх діяльності за рахунок фінансового забезпечення коштами обласного бюджету, та розробити перспективні плани подальшого розвитку медичних закладів.

- Ті заклади, які доведуть свою ефективність та запропонують шляхи її підвищення, будуть працювати та отримувати гідне фінансування, - запевнив депутат.

Протягом прес-конференції головні лікарі закладів доповіли про діяльність своїх установ та функції, які вони виконують. За підсумками обговорення  учасники заходу одностайно дійшли висновку, що всі вищезазначені установи повинні працювати в повному обсязі, тому відповідні побажання та рекомендації будуть направлені  депутатам облради.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 807-го дня війни

У Запоріжжі та Запорізькому районі посилять заходи безпеки під час поминальних днів

Ворог посилює агресію – ми посилюємо оборону Запоріжжя і допомогу ЗСУ

Зі сльозами на очах та гордістю в душі: Мелітопольщина вшанувала матерів, чиї сини стали янголами України

Формула миру – це про подолання криз у світі, інструменти їх вирішення. Це шанс на справедливість для світу, – Андрій Єрмак

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Сльози матерів та спогади військового: зворушлива зустріч напередодні Дня матері

Впродовж доби окупанти 547 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів