Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Микола Фролов: « Для виконавчої влади в регіоні справа честі - забезпечити належні умови соціальної адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі»

4 серпня 2006 - 13:10

   Заступник голови облдержадміністрації  Микола Фролов  провів нараду з питань організації обліку бездомних громадян та впровадження програми заходів щодо забезпечення їх соціального захисту.

 

  У нараді взяли участь заступник голови обласної ради Леонід Анісімов,  керівники профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, управління МВС України в Запорізькій області, управління Державного департаменту  України  з питань виконання покарань в Запорізькій області, представники громадських організацій.

 

    Начальник головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації Віктор Панкратов представив «Концепцію обласної програми соціальної адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених з місць позбавлення волі на 2006-2008роки» та  План заходів щодо соціального захисту   представників цієї категорії громадян під час надзвичайних ситуацій в осінньо-зимовий період, що наближається.

 

   Учасники наради обмінялися думками щодо   ефективності попередньої  діяльності  підрозділів органів виконавчої влади, самоврядування, правоохоронних структур у цьому напрямку. Зокрема, відмічалось, що робота велась  неналежним чином, тому мали місце факти порушення прав людини: позбавлення  засуджених осіб права на житло, що призвело до значного  збільшення бездомних громадян в області. За даними головного управління праці та соціального захисту населення облдержадміністрації в нашому регіоні таких осіб налічується понад 10-15 тисяч.

 

  - Колеги, маємо гідно  сприйняти конструктивну критику, - зазначив заступник голови ОДА Микола Фролов, підбиваючи підсумки наради. -  Для нас тепер  справа честі виправити становище і докласти всіх зусиль, щоб  забезпечити належний соціальний захист бездомним громадянам та  створити всі умови для ресоціалізації тим, хто повернулися після  відбуття покарання. Треба ж людям дати шанс стати гідними членами нашого суспільства.

 

   Заступник губернатора дав доручення  відповідним структурним підрозділам ОДА та звернувся з проханням до представників правоохоронних органів і громадських організацій  у тижневий  термін  подати  пропозиції  щодо вдосконалення вище зазначеної концепції та плану заходів. Разом з тим, він нагадав присутнім, що  обласні громади різних релігійних конфесій надають  дієву допомогу   представникам незахищених верств і щиро подякував всім  за  визначний внесок у  загальну справу  соціального захисту знедолених запоріжців.

 

 

 

Прес-служба облдержадміністрації

 

Читайте також

Обласна влада не залишає людей наодинці з бідою: як допомагають переселенцям та постраждалим внаслідок війни

«Показник значно кращий, порівняно з минулим роком»: представник ТЦК та соціальної підтримки про приписну кампанію 2024 року

Іван Федоров – про фортифікації та укриття

Товариство Червоного Хреста України відзначило 106 років із дня заснування

СБУ повідомила про підозру ще 12 колаборантам, які працюють в окупаційному «мвс рф» на Запоріжжі

Іван Федоров зустрівся з представниками Всесвітньої організації охорони здоров’я – обговорили медичні потреби регіону

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 442 рази били по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 785-го дня війни

«Прозорість та підзвітність»: проаналізовано тендери на понад 230 млн грн

Молодіжний центр “People.UA” відкрився у Запорізькій області

Запорізька область буде забезпечена хлібом: в регіоні триває посівна