Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Форум інтелігенції Запорізького краю планується проводити щороку

10 березня 2015 - 11:27

Про це повідомив заступник голови облдержадміністрації (стажування) Едуард Гугнін під час брифінгу, присвяченого підсумкам Форуму інтелігенції  Запорізького краю, який відбувся 28 лютого. У заході також взяли участь директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко та керівники низки секцій, які працювали під час Форуму.

Едуард Гугнін нагадав, що Форум започатковано за ініціативою народного депутата України Ігоря Артюшенка, яку підтримала обласна влада. На нього зібралися понад 200 делегатів з усієї області, працювали шість тематичних секцій.

- Концепція Форуму полягає в тому, щоб створити інформаційний майданчик запорізької інтелігенції для обміну думками, вироблення планів розвитку території. Інтелігенція завжди була локомотивом, а виходячи з сьогоднішніх реалій, дуже важливо налагодити постійну комунікацію між владою та громадськістю.  Тому ми плануємо проводити Форум щорічно, а роботу його секцій зробити постійною, - повідомив посадовець.

За підсумками роботи секцій були напрацьовані практичні рекомендації органам виконавчої влади та місцевого самоврядування. Серед пропозицій – розробка цільової програми збереження та розвитку культурної спадщини, рекомендації з інформаційної протидії російській агресії, зміни до чинного законодавства у галузі культури та освіти, залучення до кадрового резерву органів державної влади представників інтелектуальної еліти регіону,  заходи з популяризації української мови та обов’язковості її використання всіма держслужбовцями.

На основі наданих пропозицій підготовлено два програмні документи: проект резолюції до Верховної Ради України, Президента України та Кабінету Міністрів України з конкретними пропозиціями щодо вдосконалення законодавства України, а також звернення Форуму української інтелігенції до місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

Як підкреслив директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій ОДА Владислав Мороко, всі пропозиції вироблені виключно громадськістю. Проекти цих документів, а також  інших напрацювань у секціях доступні для обговорення на сторінці Форуму у Фейсбуці для всіх бажаючих.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників

Спортивне орієнтування: «Їжаки» з Запоріжжя шукають шлях до перемоги