Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Землевпорядники області відпрацюють питання якісного та оперативного обслуговування громадян

10 березня 2015 - 12:16

Землевпорядники області відпрацюють питання якісного та оперативного обслуговування громадян

Під головуванням першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України Ярослава Краснопольського відбулася селекторна нарада з питань забезпечення врегулювання земельних відносин Держземагентством України в процесі його реорганізації. У заході  взяли участь заступник директора Департаменту агропромислового розвитку облдержадміністрації Андрій Поляков та в.о. начальника Головного управління Держземагентства в Запорізькій області Олександр Євграфов.

Ярослав Краснопольський зазначив, що наразі необхідно відпрацювати та вирішити всі проблемні питання, з якими зіткнулися землевпорядні органи в процесі своєї реорганізації. За словами урядовця, на території деяких областей зафіксовано скарги населення з приводу зволікання у наданні необхідної інформації, зверхнього ставлення з боку органів місцевої влади тощо.

- Вбачаю за необхідне ініціювати проведення нарад-семінарів із фахівцями землевпорядної та реєстраційної служби, податківцями щодо налагодження зручного та комфортного обслуговування громадян. Відповідну роз’яснювальну роботу потрібно проводити і серед населення. Кожна людина має право на оперативну та фахову консультацію з того чи іншого питання, всі запити повинні вчасно опрацьовуватися, - підкреслив Ярослав Краснопольський.

У ході наради представники територій доповіли про хід реорганізації у своїх службах, результати роботи з надання земельних ділянок учасникам АТО, проведення нормативно-грошової оцінки земельних наділів, їх інвентаризації. Землевпорядники також порушили низку  проблемних питань, які потребують вирішення на законодавчому рівні. Основні серед них –  оренда водних об’єктів та регулювання містобудівної діяльності.

Як повідомив в.о. начальника Головного управління Держземагентства України в Запорізькій області Олександр Євграфов, починаючи з 31 січня поточного року в області почав працювати новий територіальний орган - управління Держземагентства у Запорізькому районі Запорізької області.

Основними функціями новоствореної структури  є участь у розробці та виконанні галузевих, регіональних та місцевих програм з питань регулювання земельних відносин; ведення державного земельного кадастру; вжиття організаційних заходів щодо проведення земельних торгів, науково-експертне, аналітичне, інформаційне та методичне проведення землевпорядних та землеоціночних робіт, пов’язаних із земельними торгами; надання адміністративних послуг відповідно до законодавства тощо.

З метою налагодження оперативного та якісного обслуговування жителів області,  а також чіткого розмежування функціональних обов’язків найближчим часом буде проведено нараду за участю представників Департаменту агропромислового розвитку ОДА, землевпорядників області, представників реєстраційної служби та інших фахівців.

 

 

Управління у справах преси та інформації 

Читайте також

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів

Іван Федоров про дезінформацію та фейки

«Чудово, що в нас є укриття – ми можемо відвідувати не тільки уроки, а й секції», – діти Кушугумської громади похизувалися міністру освіти України

Розвиток освіти в умовах воєнного стану – тема педагогічного форуму в Запоріжжі

ЄМК ДП «Запорізький експертно-технічний центр Держпраці» – на приватизаційному аукціоні

«Хтось мав це робити»: у Запоріжжі вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи

«Ми відчуваємо, що не самотні, адже нас підтримують та допомагають»: діти-сироти отримали ноутбуки від благодійників