Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Про хід виконання «Програми розвитку освіти області на 2006-2009 роки» цього року

7 серпня 2006 - 16:46

1. У Запорізькому, Новомиколаївському, Оріхівському, Приазовському районах відновлено роботу 10 дошкільних навчальних закладів, успішна реорганізація завершена у 13 освітніх закладах, із них 8 - навчально-виховні комплекси «ЗНЗ-ДНЗ».

2. У рамках реалізації державної, обласної комплексних програм щодо забезпечення загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладів сучасними технічними засобами навчання із природничо-математичних дисциплін за ініціативою голови обласної державної адміністрації Євгена Червоненка вже у І півріччі 2006 року заклади освіти одержали 52 навчальних комп'ютерних комплекси та 475 мультимедійних комплекти (проектор та екран). Протягом 2006 року заплановано завершити комп'ютеризацію загальноосвітніх навчальних закладів І- ІІІ ступенів та встановити навчальні комп'ютерні комплекси у 60% ЗНЗ І та І-ІІ ступенів.

У 2006 році в рамках пілотного проекту заплановано встановити предметні кабінети: біології - у 6 ЗНЗ області; хімії - у 4 ЗНЗ.

3. Щодо створення умов для участі школярів у міжнародних програмах партнерства в освіті, у 2006 році учні гімназії № 28 м . Запоріжжя серед 1 млн. 200 тис. учасників посіли І місце в одній із номінацій на Міжнародному конкурсі технічної творчості молоді (штат Індіана, США) та здобули три перших і два других місця в Міжнародному конкурсі знавців математики «Кенгуру» в Польщі.

Двадцять п'ять старшокласників загальноосвітніх навчальних закладів міст Запоріжжя, Бердянська, Мелітополя, а також Гуляйпільського району стали фіналістами конкурсу «Програма обміну майбутніх лідерів» і у 2006/2007 навчальному році продовжать навчання в освітніх закладах Сполучених Штатів Америки.

4. З метою реалізації регіонального компоненту освіти курс «Історія рідного краю» введений у навчально-виховний процес, заплановано запровадження з 2006/2007 навчального року курсу «Екологія рідного краю», факультативу (курсу за вибором) «Історія православної культури».

5. У рамках реалізації державної, обласної програм «Шкільний автобус» протягом 2004 -1 півріччя 2006 року за рахунок коштів державного бюджету райони вже отримали 26 автобусів. За кошти місцевих бюджетів придбано 17 автобусів (у Вільнянському районі - 5 автобусів, Токмацькому - 4, Оріхівському - 2). Вирішується питання щодо закупівлі ще 20 автобусів.

6. Рішенням сесії облради від 28.07.2006 реорганізовано Бердянську і Матвіївську школи-інтернати для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з неповних середніх І-ІІ ступенів на повні І-III ступенів.

7. З першого вересня почнуть діяти класи інтенсивної педагогічної корекції у Новомиколаївській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті та у Терпінівській і Мелітопольській №2 школах-інтернатах для дітей із різними вадами розвитку .

 

Прес-служба облдержадміністрації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 256 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 791-го дня війни

Світло культури в темряві війни: у Запоріжжі відбувся фестиваль фільмів національно-культурних товариств

США схвалили пакет військової допомоги: Україна отримає нове озброєння та посилить свою обороноздатність

Як в Запоріжжі оформити догляд за людиною похилого віку чи з інвалідністю?

Компас вкаже напрямок: в Запоріжжі школярі навчаються спортивного орієнтування

Освітній сервіс єДокумент в «Дії»: запитання та відповіді

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 428 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 790-го дня війни

Розбір завалів і демонтаж на ДніпроГЕС досі тривають, – Іван Федоров