Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Найобдарованіші учні області готуються до державного етапу всеукраїнських предметних олімпіад

11 березня 2015 - 10:13

Найобдарованіші учні області готуються до державного етапу всеукраїнських предметних олімпіад

Протягом січня – березня 2015 року Департамент освіти і науки обласної державної адміністрації спільно із Запорізьким обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти провели ІІІ обласний етап всеукраїнських, міжрегіональних і обласних учнівських олімпіад.

Як зазначили в Департаменті, головною метою інтелектуальних змагань є пошук  та підтримка здібних, обдарованих і талановитих учнів області. А таких в регіоні виявилося достатньо. Із 1736 учнів, які взяли участь у двадцяти п’яти олімпіадах обласного етапу, 856 продемонстрували найкращі результати та стали переможцями.

Інтелектуально обдарованих та талановитих учнів готували навчальні заклади всіх регіонів області, в тому числі й 20 районів сільської місцевості.

Запорізькі школярі посіли перші місця на олімпіадах з багатьох навчальних предметів: української мови та літератури, російської мови і літератури,  французької, англійської, німецької, болгарської та іспанської мов, мови іврит і єврейської літератури, фізики, астрономії, хімії, інформаційних технологій, інформатики, екології, математики,  біології, географії, історії, трудового навчання, педагогіки й психології, креслення, фізичної культури.

Найрезультативнішими серед шкіл нового покоління стали учні ліцею № 99 Хортицького району, гімназії № 28 Орджонікідзевського і № 6 Комунарського районів, Запорізького ліцею «Перспектива», серед загальноосвітніх навчальних закладів сільських районів – Василівської гімназії «Сузір’я», Вільнянської гімназії «Світоч», Нововасилівського навчально-виховного комплексу «Гармонія» Приазовського району, Приморського регіонального українсько-болгарського багатопрофільного ліцею, Пологівського колегіуму № 1.

За результатами олімпіад обласним журі відібрано 105 переможців, які вже готуються до  участі в ІV державному етапі всеукраїнських предметних олімпіад. Вони відбудуться протягом березня-квітня поточного року в різних регіонах України.

На весняних канікулах, з 22 по 27 березня, у Запоріжжі пройде ІV етап всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики.

 

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 806-го дня війни

У Києві пройшов Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів у рамках діяльності Конгресу місцевих та регіональних влад при Президенті України

Рекордні 18 медалей завоювали запорізькі спортсмени на чемпіонаті Європи з ушу

Нові домовленості між регіонами України та Європи посилять захист і безпеку – Президент на другому Міжнародному саміті міст і регіонів

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

Нацгвардієць з Енергодару на псевдо «Нота» поділився історією героїчного порятунку побратимів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одну жінку поранено під час ворожого авіаційного удару по Запорізькому району

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 805-го дня війни

«Рускій воєнний флот – до дна!»: в Запоріжжі погасили нову марку Укрпошти

Поставлена крапка у проблемі неоднозначного трактування статусу підконтрольних уряду територій України

На світанку росіяни підступно атакували Запоріжжя ракетами – пошкоджено квартири та авто цивільних мешканців